Aktivitetsutskottet

Aktivitetsutskottet är ett av sektionens största utskott och arbetar kontinuerligt för att se till att det alltid finns någonting kul att göra tillsammans med andra sektionsmedlemmar utanför skoltid.

Utskottet består av två grupper: den grönklädda aktivitetsgruppen AktU, samt projektgruppen D-LAN. Vi bistår även med stöd till sektionens band D-Band, samt till alla med idéer på nya roliga aktiviteter.

Medlemsaktiviteter

Som sektionsmedlem har du möjlighet, förutom att söka och bli del av våra härliga grupper, att få hjälp och stöd att genomföra aktiviteter du vill se anordnas på sektionen. Kontakta oss om du har en idé på någonting du tycker vore kul att styra upp för våra medlemmar. Aktivitetsutskottet kan erbjuda exempelvis ekonomisk hjälp, hjälp att marknadsföra ditt evenemang mot sektionen, eller andra resurser från till exempel den gröna AktU-gruppen. Vi har bland annat stöttat medlemmar som velat anordna en tackfest för STABEN, samt hjälpt anordna rollspelskvällar.

Kontakta utskottets aktivitetshanterare med dina frågor och idéer, eller om du har allmänna frågor om utskottet som helhet!

Johan Runestam (Aktivitetshanterare 19/20)
aktivitetshanterare@d-sektionen.se

Grupper

AktU är utskottets aktivitetsgrupp och jobbar helhjärtat med att arrangera roliga evenemang, öppna för alla. Som bas i vår verksamhet erbjuder vi brädspelskvällar samt motionsspel i form av fotboll och innebandy. Utöver det anordnar vi större evenemang såsom fulsittningar, halvtidssittningen π-balen för alla treor i D- och TBi-sektionen, samt oregelbundna event såsom brännboll eller retrospelkvällar. Vårt mål är att erbjuda en bred uppsättning aktiviteter där det ska finnas någonting för alla!

Följande aktiviteter anordnar AktU för närvarande:

  • Fotboll och innebandy en gång i veckan
  • Brädspelskvällar varannan vecka
  • Fulsittningarna “Typ CSN” samt “På Spåret” tillsammans med Y-sektionens AktU
  • Halvtidssittningen π-balen för alla treor på D och TBi tillsammans med Bi6
  • Övrigt kul som faller oss i smaken (exempel: Open-Mic, Retrospelkväll, brännboll etc.)

Glöm inte att gilla vår Facebook-sida för att hålla dig uppdaterad om alla våra evenemang. Datum och tider för allt vi anordnar kommer även att finnas i D-sektionens kalender. Glöm inte heller att följa oss på Instagram!

Har du några frågor kring AktU eller är intresserad av ett samarbete? Kontakta AktUs ordförande!

Mathilde Hennings (ordförande 19/20)
aktivitetsgruppen@d-sektionen.se

D-LAN är universitetets största LAN, och drar årligen hundratals spelsugna besökare, samt flertalet företag som sponsrar och förgyller med egna aktiviteter. Det drar igång under de kalla vintermånaderna i början av varje år med turneringar, tävlingar och annat kul där alla studenter på LiU är välkomna att köpa en plats för sin rigg. Med över 200 besökare och 15 000 kr i prispott blev 2019 ett grymt år, och nu taggar vi nästa års D-LAN som vi räknar med kommer bli minst lika bra!

Håll ögonen öppna och följ oss på Facebook för mer information om nästa års D-LAN när det närmar sig, samt kring hur du kan engagera dig! Det kommer också dyka upp en massa bra info på vår hemsida. Tagga D-LAN!

Har du några frågor kring D-LAN? Kontakta oss.

Juliette Winneroth (projektledare, D-LAN 2020)
projektledare.d-lan@d-sektionen.se

D-Band är sektionens band, och spelar covers med fantastisk fart och energi! De har snabbt etablerat sig som en grym liveakt att se och höra.

Håll utkik på Facebook för mer information kring när bandet spelar härnäst, samt när de rekryterar nya bandmedlemmar. Se också till att följa D-Band på Instagram!

Har du frågor eller är del av en förening och skulle vilja boka D-Band för en spelning? Kontakta bandet via följande mail: d-band@d-sektionen.se.

Gruppbilder


AktU 19/20


Projektgruppen för D-LAN 2020


D-Band 19/20