Alumnporträtt: Simon Lindblad

Namn: Simon Lindblad
Program: Mjukvaruteknik
Examensår: 2018

Var jobbar du och hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

Jag jobbar som software engineer inom sökgruppen i SharePoint, på Microsoft i Oslo. Arbetsuppgifterna varierar en hel del beroende på vilket projekt jag jobbar med för tillfället. Generellt består dagarna oftast av en kombination av att utveckla nya funktioner, se till att tjänsterna vi har fungerar som de ska och möten för att lösa problem eller komma upp med en design för någon ny del av tjänsten. Det blir mycket utvecklande i C#, automatisera saker i PowerShell och lite dataanalys i diverse verktyg (ofta visualiserat i Power BI).

Varför valde du att jobba med det?

Att jobba med utveckling kändes givet med mina intressen och utbildning. Sedan tycker jag Microsoft har blivit ett allt mer spännande företag de senaste åren, med WSL, Github, VSCode etc. Det är kul att skriva kod som snabbt når ut till miljontals användare.

Bästa minnet från studietiden?

Förmodligen året utomlands då jag studerande vid NUS i Singapore.

Var du sektionsaktiv? I så fall i vilket utskott och hur var det?

Jag var studienämndsordförande för U. Utöver att ha utvärderingar med examinatorerna så var det intressant att se hur programmen byggdes upp. Utöver att vara sektionsaktiv var jag även ordförande i LiTHe kod ett år.

Vilken var din favoritkurs under studietiden?

Svårt att säga. Ett litet urval: Formella språk och automatateori, sannolikhetslära och statistik, text mining samt maskininlärning. 
En kurs som jag uppskattat mycket i efterhand, men inte nödvändigtvis såg lika mycket nytta av när jag tog den är ingenjörsproffesionalism. Att ta till sig det som den kursen behandlar tycker jag verkligen kan bli skillnaden mellan en bra och medioker ingengjör (att kunna lösa svåra problem och arbeta effektivt är en bra kombo).

Tips till nuvarande studenter eller övrig hälsning?

Försök hitta något du brinner för, det blir mycket lättare att göra ett bra jobb då.

Lämna ett svar