Alumnporträtt: Tor Knutsson

Namn: Tor Knutsson
Program: D
Examen: 2009

Vad jobbar du med?
Jag jobbar som konsult för ett konsultbolag i Genève, Schweiz, som heter Qim Info. Sedan 4 år är jag hos kund,  internationella röda korset-kommittén (ICRC). Jag jobbar med mjukvaruutveckling – teknisk projektledning, outsourcing, mjukvaruarkitektur, kvalitetskontroll samt
integration. Jag skriver kod emellanåt men mest handlar det om organisation av utvecklingsarbete, analys och strategi. Det blir mycket distribuerade system, cloudgrejer, web, masskalkyl, och säkerhet.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut?
Jag börjar med en kaffe och svarar på och skriver några mail, och kollar om veckoplaneringen är realistisk och om de pågående jobb hos kollegor eller leverantörer har gått framåt. Sen går jag på minst ett möte, kanske en daily scrum för ett utvecklingsteam, ett veckomöte, en kickoff, eller kanske med en teknisk produktägare som jag har nån interaktion med i ett projekt. Lunchen kan vara allt ifrån 15min till två timmar, oftast kort. På eftermiddagen brukar det bli lite mer tekniska uppgifter, kanske undersöka en bugg, skriva ett script eller skriva backlog och budgetera.

Roligast under studietiden?
Att vara med i d-group och sof och ordna fester! Man lärde känna bra med roligt folk som jag fortfarande träffar regelbundet.

Vad är det bästa med att jobba på Qim Info?
Jag har ett jobb som jag älskar! Det är få förunnat, har jag förstått. Man måste alltid lära sig nya saker för att hänga med, så det blir aldrig särskilt enformigt. Och skulle det hända så ber jag nån på konsultbolaget att hitta en ny klient, brukar finnas massor att göra.

Roligaste dagen på jobbet?
När man satt en ny release i produktion och användarna är nöjda! Samtidigt lite bittersweet för det är roligast att bygga nytt…

Övrig hälsning, tips eller annat du vill förmedla.
Jag ångrar inte en sekund att jag valde D- linjen. Five stars (men jag hoppas det är mindre Java. Once u go .NET you never go back)

1 kommentar för “Alumnporträtt: Tor Knutsson

Lämna ett svar