Utskottsansökan

Vill du vara med och bidra till sektionen, träffa massor av nya människor och samtidigt ha väldigt kul? Då har du kommit helt rätt! Här kan du nämligen läsa om sektionens utskott och ta reda på vilket (eller vilka) du borde ansöka till.

Om du lyckas komma med i ett av dessa utskott blir du sektionsaktiv. Vilket gör att du förutom att bidra till vår verksamhet får vara med på tre väldigt roliga evenemang under året som endast är för oss ca 150 studenter som är sektionsaktiva.

Ansökningsperioden håller på till och med söndagen den 23:e september.

Vill du istället nominera någon till ett utskott får du gärna skicka iväg ett mail till utskottets ordförande med en motivering samt relevanta kontaktuppgifter till personen du nominerar.

Aktivitetsutskottet

AktU är D-sektionens aktivitetsutskott och anordnar en mängd olika roliga evenemang för alla sektionens medlemmar. Vårt basutbud inkluderar fotboll- samt innebandypass varje vecka, brädspelskväll varannan måndag, och en kul D-sektionsresa någon gång under läsåret. Utöver detta arrangerar vi sittningar såsom halvtidssittningen π-balen för sektionens treor, samt andra återkommande evenemang som Singstar/Guitar Hero på [hg], retrospelkvällar m.m. Vill du vara med och anordna evenemang och förverkliga just din idé på vad som vore kul att göra? Sök AktU 18/19!
Vi är alltid öppna för nya spännande idéer, det viktigaste är att du är taggad på att skapa roliga evenemang för alla och gillar att ha kul! Som del av AktU blir du förstås också sektionsaktiv, vilket innebär att du får vara med på en massa roliga event både tillsammans med oss internt och med resten av sektionen.

Ansökan

Fabian Blom
aktu@d-sektionen.se

Alumniutskottet

Alumniutskottet är en länk mellan sektionens alumner och nuvarande studenter. Ifall du är intresserad av vad som händer efter studierna eller vill få en bättre inblick av vad du kan bli, så är detta rätt utskott för dig! Vi anordnar event såsom föreläsningar och pubar för studenter och alumner. Senare på året så anordnas också en sittning.

Alumniutskottet söker nu sex stycken medlemmar som är taggade på att ha ett roligt år tillsammans. Som medlem blir du också sektionsaktiv och får gå på roliga event inom sektionen.
Ansökan

Moa Dahlqvist
alumni@d-sektionen.se

D-LAN

Årets största LAN-händelse behöver även i år ett drivet projektteam! D-LAN är D-sektionens årliga LAN, öppet för alla. 2019’s upplaga kommer dessutom att bli större och bättre än någonsin tidigare. Med över över 250 datorplatser och stora turneringar i flera E-Sportstitlar är D-LAN något man inte vill missa!

Vill du vara delaktig i planerandet och genomförandet av D-LAN 2019? Ansök idag! Hela projektgruppen skall tas ut, till bland annat dessa ansvarsområden:

  • El och Lokal
  • Nätverk och Säkerhet
  • Personal och Schema
  • Tryck och PR
  • Turneringar och Domare
  • Sponsorer och Media
  • Webbsida och Biljetter

Tagga D-LAN 2019!

Ansökan

Henrik Nilsson
projektledare.d-lan@d-sektionen.se

Marknadsföringsutskottet

Marknadsföringsutskottet marknadsför D-sektionen och LiU mot gymnasieelever genom att stå på olika mässor, besöka klassrum, hemmissionering och D-Resan.

D-resan är en resa analog med M-resan och I-resan, där Datateknologsektionen genom MafU bjuder gymnasieelever till campus för att få en rättvis bild av studentlivet, sektionen och universitetet. Bland annat kommer de att få information om sektionen och våra program, gå på campusvandring och en inspirationsföreläsning. Dagen kommer att avslutas med en sittning. Det är första gången resan genomförs på D-sektionen, så det är väldigt öppet för input och personlig touch.

Vi söker just nu tre personer till utskottet. Mer info om detta hittas i ansökningsformuläret.

Ansökan

Kasper Landgren
mafo@d-sektionen.se

Näringslivsutskottet

Brinner du för affärer och att arrangera events? Vill du hjälpa företag att komma i kontakt med oss glödheta datastudenter? Sätt då en fjäder i din hatt på CV:t och gå med i Näringslivsutskottet!

Som medlem i Näringslivsutskottet kommer du utveckla värdefulla relationer med företag både för sektionen, dess medlemmar och dig själv. Vårt mål är att visa upp alla möjliga karriärsvägar en student på Datateknologsektionen kan ta genom ett brett utbud av företagskontakter och event som ger ett mervärde för både studenter och företag. Vi är taggade, är du?

Ansökan

Carl Magnus Bruhner
nara@d-sektionen.se

Pubutskottet

Pubutskottet rekryterar!
Gillar du mat, dryck och att ha kul? Då är D-sektionens solklart bästa pubutskott perfekt för dig! PubU anordnar pub för sektionens medlemmar en gång i månaden, vi siktar alltid på att leverera god mat och ett brett dryckesutbud. Om du är intresserad av att bli medlem i PubU så svara på nedanstående frågor i din ansökan

Har ni några frågor eller funderingar (eller kanske bara vill säga hej) kan ni höra av er till ordförande, Christina Dahlén, på pubordf@d-sektionen.se

Ansökan

Christina Dahlén
pubordf@d-sektionen.se

Utbildningsutskottet

VIKTIGT: PGA en utbildning för klassreppar är deadline för att söka den 10/9

Vill du vara med att jobba för att din utbildning ska hålla en hög kvalité och vara relevant?
Har du idér på hur dina nuvarande kurser kan förbättras? Eller vill du bara veta varför vissa föreläsningar är som de är?
Då är utbildningsutskottet något för dig.

Har du åsikter på dina utbildningar eller mer vill veta mer om vad det innebär att vara klassrepp kan du antingen höra av dig till
utbildningsutskottets ordförande: sordf@d-sektionen.se

eller så kan du maila din studienämndsordförande för ditt program:
IP: ip-snordf@d-sektionen.se
D: d-snordf@d-sektionen.se
U: u-snordf@d-sektionen.se
IT: it-snordf@d-sektionen.se
Master-kurser: master-snordf@d-sektionen.se

Note till er som läser IT år 1-3: Ni har utvärderingar i era basgrupper och kommer därför ha en separat rekrytering.

Ansökan

Oscar Bergman
sordf@d-sektionen.se

Valberedningen

Är du nyfiken på att veta hur alla engagemang inom sektionen fungerar och få en unik inblick i alla poster, vad de gör och vad som krävs?
Vill du vara med när kandidater för de viktiga posterna på sektionen gallras?
Och viktigaste av allt, vill du bli en mästare på intervjuer?
Då är Valberedningen något för dig!

Ansökan

Andreas Hultqvist
val@d-sektionen.se

Webb-/infoutskottet

Är du sugen på att både hjälpa sektionen och lära dig superrelevanta saker som ser skitbra ut på CV:t? Då har du kommit rätt! I webb-/infoutskottet finns plats för de flesta, så länge man är sugen på att lära sig något nytt och vill lägga ner lite tid på det.

Vill du hjälpa sektionen sprida relevant information till sektionens medlemmar genom hemsidan och sociala medier?
Vill du programmera i grupp för att utveckla digitala lösningar till sektionsverksamheten, såsom röstningssystem, bilbokning och förrådsbokning?
Vill du göra hemsidan lite roligare att besöka?
Gillar du fotografering och vill fotografera sektionens medlemmar?
Har du egna idéer för hur sektionens hemsida eller informationsspridning borde förbättras?

Då borde du söka till webb-/infoutskottet!

Tveka inte att höra av dig om du har några funderingar gällande utskottet.

Ansökan

Emil Nilsson
info@d-sektionen.se

Werkmästeriet

Känner du att datorer och programmering är jättekul, men att det kan bli lite jobbigt att sitta still hela dagarna? Känner du att det blir för abstrakt att plugga om ettor och nollor och pekare du inte ens kan se, och känner att du vill jobba mer fysiskt? Har du biceps som Arnold Schwarzenegger?

Sök D-sektionens mest fysiska utskott! Werkmästeriet är det utskott som ansvarar för sektionens materiella tillgångar, till exempel sektionsbilen och sektionsrummen.

Ansökan

Erik Westerlund
intendent@d-sektionen.se