Sök utskott hösten 2024

Vill du vara med och bidra till sektionen, träffa massor av nya människor och samtidigt ha väldigt kul? Då har du kommit helt rätt! På denna sida samlar vi information om alla rekryterande utskott samt länkar till ansökan.

Om du lyckas komma med i något av dessa utskott blir du sektionsaktiv. Detta innebär att du, förutom att bidra till vår verksamhet, får vara med på tre väldigt roliga evenemang under året som endast är för oss ca. 200 studenter som är sektionsaktiva.

Vill du istället nominera någon till ett utskott får du gärna skicka iväg ett mail till utskottets ordförande med en motivering samt relevanta kontaktuppgifter till personen du nominerar.

Förtroendevalda poster

Utbildningsutskottets ordförande

Som ordförande för utbildningsutskottet har du möjligheten att påverka din utbildning och se till att alla studenters röster blir hörda. Tillsammans med dina snOrdfar planerar du utvärderingsperioder, anordnar roliga evenemang och deltar i möten där ni representerar studenterna på D-sektionen. Utöver ditt arbete i utskottet ingår du även i styrelsen, vilket är otroligt givande och roligt!

Denna position är idealisk för dig som är intresserad av utbildningsfrågor, vill göra din röst hörd och kan ta en ledande roll. Det är en betydelsefull post som kräver god framförhållning samt förmågan att vara kreativ och komma med bra idéer!

https://forms.gle/dzokXWo1AZJPwxWf6

Studienämndsordförande för IT, U & Master

Som studienämndsordförande är du ansvarig för studiebevakningen på programmet. Arbetet består i att driva studienämnden, främst genom att samordna kursutvärderingar, samt att representera sektionens studenter i Programplanegruppen (PPG), Linteks utbildningsutskott och vår programnämnd (programnämnden för data- och medieteknik, PDM). Du kan alltså få din röst hörd och prata direkt med de ansvariga för din utbildning.

Detta är posten för dig som är intresserad av utbildningsfrågor och vill vara med och påverka utseendet på din utbildning. Det är en viktig post för kvalitetsarbetet och du kommer ha möjlighet att knyta många kontakter.

https://forms.gle/dzokXWo1AZJPwxWf6

Alumniutskottets ordförande

Alumniutskottets ordförande ser till att sätta ihop ett tight utskott som ämnar till att koppla ihop alumner med studenter. Du är spindeln i nätet som har översikt över hela utskottets verksamhet och stöttar posterna i deras arbete. Denna post passar den som gillar att arrangera inspirerande event där studenter får träffa alumner och lyssna till deras erfarenhet som dom samlat på sig sen examen. Det är även ett perfekt tillfälle att knyta kontakter ute i arbetslivet för att enklare hitta sommarjobb, examensarbete och så småningom en heltidsantsällning.

https://forms.gle/dzokXWo1AZJPwxWf6

Ledamot i valberedningen x2

Som ledamot i valberedningen hjälper du till att driva valberedningens arbete framåt. Du tar tillsammans med övriga medlemmar i valberedningen fram en kravprofil för sektionens förtroendeposter och finner en lämplig nominering till vardera post genom att intervjua sökande. 

Att sitta med i valberedningen är ett viktigt och givande arbete, perfekt för dig som vill driva sektionen framåt och lära dig intervjutekniker samtidigt som du bygger på ditt CV. Det krävs inga tidigare erfarenheter för att söka valberedningen.

https://forms.gle/dzokXWo1AZJPwxWf6

Utskottsposter

Alumni

Alumniutskottet verkar för att koppla ihop studenter på D-sektionen med före detta studenter, även kallade alumner. Genom att arrangera lunchföreläsningar, afterwork-event och sittningar (bland annat) får studenter chansen att diskutera med och bli inspirerade av alumner genom att få höra om hur deras resa sett ut efter examen. Utskottet vill se till att de som en gång varit studenter inte glöms bort av D-sektionen och att de får chansen att komma med sina visdomar och vägleda oss till vårt framtida arbetsliv.

Till utskottet söker vi följande poster:

Ordförande

Se info under förtroendeposter!

Vice Ordförande
Ordförandens högra hand och utskottets allt i allo. Du har typiskt sett ansvar för att boka lokaler och ha översikten av anmälningar till event. Du ersätter även ordförande när ordförande själv har förhinder. Du är även beredd att hjälpa andra poster med deras uppgifter vid behov.

After Work-ansvarig
Som AW-ansvarig har du som huvudansvar att planera kvällsevent där alumner och studenter kan träffas på ett mer avspänt sätt. Exempel är att umgås på en mysig pub, bjuda på hamburgare hos traktens bästa burgarställe eller anordna en fet grillfest på Skålland, bara fantasin sätter gränsen. Du ser till att eventet blir bokat och att alla går hem därifrån riktigt nöjda.

Föreläsningsansvarig
Som föreläsningsansvarig planerar du lunchföreläsningar med alumner. Det innebär bland annat att hitta lämpliga alumner, fixa mat och boka datum för detta.

Sittningsansvarig
Alumnis stora sittning är generationssittningen. Som ansvarig för denna planerar du för denna under hösten, hittar en bra lokal, letar upp alumner som kan vara sugna på att komma, boka underhållning och hitta toastmasters.

Tryck och PR
Din huvuduppgift som tryck/pr är att vara alumnis ansikte utåt och göra oss synliga på bland annat sociala medier. Du är även ansvarig för utskottets grafik till event, och där finns det rum för kreativitet och påhittighet!

Skugga alumn och mentorskap
Att skugga en alumn innebär att en eller fler studenter får chansen att följa med en alumn under en arbetsdag och se vad arbetslivet kan innebära. Mentorskap innebär att en eller fler studenter bli ihop-parad med en alumn och har en handfull träffar under en eller två terminer. Du får själv välja vad du vill lägga din fokus på, eller så kör du på med båda två!

Även om varje post har ett huvudansvar kopplat till sig så hjälps självklart hela utskottet åt för att genomföra arbetet och arrangera eventen!

Sök här! https://forms.gle/S7mUDw4QAF3auUsu7

EventU

AktU

Vad är Aktu?

AktU är D-sektionens Aktivitetsutskott vars mål är att planera roliga aktiviteter för hela sektionen att delta i!

Vad för typer aktiviteter gör AktU?

AktU håller i en mängd olika aktiviteter för sektionen, allt möjligt från sport till sittningar. Vad vi anordnar under året beror till stor del på vad vi själva vill anordna och därmed kan det bli en härlig blandning av aktiviteter! Men några exempel på vad vi har gjort tidigare är veckoenlig innebandy, brädspelskvällar, filmkvällar, energidrycksprovning, baktävling, paintballturnering, escape room, gå på spex, gückel, anordna fulsittning, ha sjukt roliga internhäng samt hjälpa andra utskott med att genomföra aktiviteter plus MYCKET MYCKET mer.

Detta är bara ett utkast av de aktiviteter som har skett men vi vill att DU kommer upp med nya roliga aktiviteter och event, (nästan) inget är för litet eller för stort för AktU så låt fantasin flöda…

Varför AktU?

Det bästa med AktU är att man verkligen kan hitta på vad man vill och att man får vara med och dela glädjen av ett lyckat event med andra studenter som behöver en paus från plugget.

Vilka poster väljs in?

Sportansvarig 1x

Som AktUs sportansvarig ser man tillsammans (med en till sportansvarig som väljs in i höst) ansvara för att det hålls fysiska aktiviteter två gånger i veckan! Ni kommer hålla i AktUs innebandykvällar som sker en gång i veckan samt se till att någon annan typ av fysisk aktivitet sker regelbundet. Kanske blir det fotboll ute på Skålland, eller spökboll inne i Rydshallen?

Mat & Kiosk 1x

Som Mat & Kiosk i AktU är det du som ansvarar över att vår fantastiska kiosk alltid är redo och fylld med snacks och drycker inför AktUs event, till exempel brädspelskvällar. Detta innebär allt från att sitta i kiosken på event, åka och handla snacks när det behövs, samt se till att budgeten för kiosken följs. Om man tycker det är kul med mat ska man absolut inte tveka att söka!

Tryck & PR 1x

Som AktUs Tryck & PR är det din uppgift att göra facebookevent för alla event som vi utför. Du kommer även ansvara för våra sociala medier och ta bilder under event.  Här finns det mycket utrymme för kreativitet och fantasi då AktU har väldigt många olika typer av event som behöver en egen unik och skitsnygg design på banners, märken och annat, samt fängslande eventtexter. För denna post krävs ett starkt intresse för design och att du är taggad på att lära dig photoshoppa!

Brädspelsansvarig 1x

Som AktUs brädspelsansvarig kommer du att få hjälpa till och bestämma vilka brädspel som ska köpas in samt ansvara för brädspelskvällarna som sker regelbundet. Detta ansvarsområde innefattar att hämta brädspelen från förrådet, se till att någon kommer stå i kiosken under brädspelskvällen, samt boka bil för pizzabeställning. En del av jobbet är också att delta på brädspelskvällen och spela brädspel, kul va?

Länk: https://forms.gle/MFiDc8AE4ebSWTv47 

Ansökan stänger den 15e maj 23:55.

D20

D20 är sektionens rollspelsutskott och anordnar event och aktiviteter runt detta. Tidigare år har vi arrangerat saker så som One-Shot kvällar, D20 tavern och nybörjar-kvällar och även deltagit på större event såsom LinCon! 

Vi arbetar för att skapa gemenskap mellan, och roliga upplevelser för alla på sektionen genom att introducera studenter till, eller hjälpa redan erfarna med det otroligt roliga som rollspel har att erbjuda.

Om du vill vara med att sprida glädje och ta D20 till nya nivåer så söker vi just nu posterna:

Tavern Keeper(Eventansvarig) x1

Som Tavern Keeper kommer du ha huvudansvar över att se till att våra Tavern-event blir fantastiska och förse dem med roliga aktiviteter.  Som en del av D20s eventansvariga kommer du också samarbeta med dina postkompisar när ni anordnar andra event.

PR-Ansvarig x1

Som PR-Ansvarig är din huvudsakliga uppgift att sprida det goda ordet om att D20 finns och hur fantastiskt roliga våra event är. Du kommer ha det primära ansvaret för D20s Instagram, Facebook och Discord och se till så att informationen om våra event sprids och läggs upp i god tid.

Länk: https://forms.gle/FQAgmDLckEn5HkDE9

Ansökan stänger den 15e maj 23:55.

SchlagU

SchlagU är sektionens alldeles egna schlagergrupp som är till för att skapa och arrangera underhållande musikrelaterade evenemang! Vi organiserar allt från karaokekvällar och melodifestivalen watch-alongs till musikquiz för att främja gemenskapen och musikintresset på sektionen.

Söka SchlagU ska man göra om man tycker om att jobba i en grupp, skapa event och ha en särskild passion för musik. I SchlagU har man stora möjligheter att bidra med egna idéer och skapa nya spännande event!

Just nu söks posten vice-programledare! Som vice-programledare kommer du agera mycket som ett bollplank för programledaren och gärna även de andra i gruppen.

Ta chansen och sök vice-programledare till sektionens mest spännande grupp!

Länk: Sök vice-programledare i SchlagU!! 

Anmälan stänger den 15e maj 23:55.

D-LAN

Vi i D-LAN anordnar Östergötlands största LAN-event på Liu där alla är välkomna att delta! För att D-LANs event ska bli så maxade som möjligt behöver vi ett härligt gäng med en fin gemenskap där alla är sjukt taggade! Vi planerar att anordna två huvudevent i år:

D-WAN – En “4fun” distansturnering med fina priser!

D-LAN – Det fetaste LAN-eventet du kan tänka dig <3

Just nu söker D-LAN 24/25 följande poster:

Spons – Som Spons är du ansvarig för att fixa en fet prispott till D-LAN och agera kontaktperson till de företag som vill vara med och delta. Typiskt bra för denna post är att vara drivande och självsäker, eftersom du ska sälja in D-LAN och jaga ikapp företag som vill vara med!

Stream & Turnering – Som Stream & Turnering ansvarar du för att planera och strukturera upp turneringarna som anordnas under LANet. Du kommer också ansvara för att streama alla turneringar och event. Typiskt bra med tidigare kunskaper inom streaming och en vilja att sitta framför kameran många timmar!

Webb & Vice-Turnering – Som Webb ansvarar man för att D-LANs hemsida hålls uppdaterad och up-and-running. Tillsammans med Tryck&PR så är hemsidan snygg och kanske till och med temaenlig. Posten har även ett vice ansvar när det kommer till att se över turneringarna under LANet, när Stream&Turnering fokuserar på streaming.

Är du taggad på att bli nästa generationens D-LANare? 

Ansök här: TAGGA D-LAN 24/25!! 

Anmälan stänger den 15:e maj 23:55.

NärU

Näringslivsutskottets främsta uppgift är att sköta kontakten och samarbetet mellan sektionen och näringslivet. Det är vi som ansvarar för att vårda och utveckla kontakten mellan studenterna på sektionen mot våra samarbetspartners. Dessutom så jobbar utskottet med att hålla i diverse företagsevent samt marknadsföring till sektionen. Alla poster i utskottet innebär kontakt med företag, dock med olika ansvarsområden. 

Vid detta tillfälle finns det möjlighet att söka följande poster:

Företagsansvarig – Ansvarar främst för att sköta kontakten med olika företag som är intresserade av samarbete med D-sektionen. Fixar även med olika event som lunchföreläsning och kvällsevent. 

Marknadsföringsansvarig – Ansvarar främst för att lägga ut diverse inlägg på sektionens  olika sociala medier och hemsidan.  

Pubansvarig – Ansvara främst att se till att D-sektions pubar blir sponsrade, samt att hålla kontakt med PubU för att samordna pubarna. 

Internansvarig – Ansvara främst att samarbete och kommunikation mellan NärU och de andra utskotten flyter på bra. Har även ansvaret för huvudsamarbetsavtalet.

Vid frågor maila: [email protected]

LÄNK:  Sök NärU 2024/2025

Werkmästeriet

Werkmästeriet är oljan i kugghjulen, vallan på skidorna, såsen till pizzan på sektionsmötet och skumkronan på ölen. 

Werkmästeriets huvudsakliga uppgift är att sköta om sektionens lokaler, inventarier och fordon, så utskottens arbete kan utföras på ett effektivt, strukturerat och trevligt sätt.
Utöver sina stående ansvarsområden på sektionen så är Werkmästeriet ansvariga för tre större event under verksamhetsåret, nämligen ovvefixen, målning av märkesbacken och det mycket uppskattade julfikat.

Vid detta tillfälle har du äran att söka följande poster i sektionens enda mästeri:

KraftWerk – Ansvarig över att sektionens förråd är rena och fina, samt att utskotten håller ordning på sina hyllor. Jobbar tillsammans med BokningsWerk för att se till så att rätt inventarier finns på rätt ställen.

VägWerk – Ansvarig över att sektionens bil, Kianu Revs, hålls i gott och körbart skick. Ser till att bilen är korrekt utrustad, klarar besiktningar och ser till att eventuella reparationer blir genomförda.

ReningsWerk – Ansvarig för att sektionens rum hålls rena och är väl utrustade, så att sektionens medlemmar kan avnjuta kaffe i Bettan samt hitta studiero i Configura. Samarbetar med KonstWerk för att se över eventuella renoveringar av sektionsrummen.

Sök D-sektionens enda Mästeri här!


Sista ansökningsdag 12/5
Det kommer att finnas intervjutider fram till och med 19/5.

Vid frågor/funderingar, maila Intendenten/HufvudWerk: [email protected]

WebbU

D-sektionens webbutskott ansvarar för d-sektionens digitala system. Då kan man tänka sig vad har sektionen för digitala system, är inte det bara en hemsida? Det är mycket mer än så! Det är dels hemsidan, men även ett stort backendsystem där olika bokningssystem finns eller att kunna låsa upp sektionsrummet Bettan. Vi i webbutskottet arbetar för att allting ska fungera bättre och bli säkrare. Det mesta görs i React och i Django.

Arbetet består av cirka 3-6 timmar webbutveckling i veckan där vi kommer sitta tillsammans och programmera. Vi söker er som är strukturerade och vill utveckla sina programmering-skills.


De poster som söks nu är:

Eventutvecklare – Detta är en ny post för att kunna lättare hålla i evenemang. Tidigare har WebbU hållit i Hackathon och öppna kodstugor. Arbetet kommer att inkludera planering och att hitta eventuell spons till större evenemang. När det inte sker planering av event så kommer man att utveckla på andra tjänster. Man kommer även få hjälp av Webmaster för planering.

Backendutvecklare – Denna post har lite mer koll än alla andra på just backend-system. Just nu används django för det mesta inom backend på sektionen. Backendutvecklaren bär även ansvaret att få arbetet att gå vidare inom olika backend-projekt.

Underhållsutvecklare – Denna post har lite koll på alla system och ser till att gamla system och tjänster hålls uppdaterade. Denna person ser till att gamla system och tjänster inte kommer att gå sönder på grund av exempelvis utdaterad kod. Underhållsutvecklaren bär även ansvaret för att få tester gjorda till de olika tjänsterna.

Till hösten kommer det att rekryteras igen:

  • 3st Utvecklare
  • 1st UX-utvecklare

Mer info och ansökan finns i följande formulär: https://forms.gle/s5vvtUkN7CX7dmQk6 

Ansökan stänger den 12/5 23:59. Det kommer att finnas intervjutider fram till och med 19/5.

Frågor?

Kontakta Olle Mineur –  Webmaster 24/25: [email protected]

Infoutskottet

Om Werkmästeriet är såsen till pizzan så är Infoutskottet anmälningsformuläret som garanterar dig kebabtallrik! 

Infoutskottet är ett relativt nytt utskott på sektionen som tyvärr inte har fått chansen att glänsa de senaste åren. Men nu är det dags att vi ändrar på det! InfUs uppgift är att stå för all info på sektionen. Det är vi som ska uppdatera alla sociala medier och hemsidan, uppdatera och informa om den grafiska profilen, ansvara för kameran och sektionsfotograferingar, skriva sektionens fantastiska sida i Lithanian (LinTeks tidigning), och mycket mer! 

Just nu sökes 3 poster: 

Art Director – Som Art Director ansvarar man för att upprätthålla och utveckla D-sektionens grafiska profil. Man ansvarar även för att den grafiska profilen nyttjas korrekt och att sektionen presenterar sig på ett enhetligt sätt. Art Director ansvarar även för att ta fram ny grafik under året, som till exempel PR-bilder. Så om du är taggad på grafiskt design och trykk, sök Art Director!

Redaktör – Som redaktör är man ansvarig för att skriva sektionssidan, daxRedax, i Lithanian, vilket är LinTeks kårtidining. Här kan man skriva lite vad man vill – seriösa intervjuer och scopes, bakfyllekurer eller bara massa torra skämt! Om du är taggad på att vara kreativ och skriva vad du vill i daxRedax, sök redaktör!

Webb och dokumentation – Denna post är lite flytande, men tanken är att det ska involvera bland annat att uppdatera kunskapsbanken och allmän dokumentation på sektionen. Posten har inte funnits innan, så om du har några idéer, förslag eller tankar på denna post (till exempel ett nytt och bättre namn), eller en post med liknande arbetsuppgifter, tveka inte att söka och berätta om dina idéer! 

Tanken är att  det kommer att ske ytterligare ett inval i höst, där bland annat en fotograf och en PR-post. Om du är taggad på att söka nån av de posterna, eller har några andra supercoola förslag på nya poster som skulle kunna vara med i Infoutskottet, tveka inte på att söka InfU i höst!

Sök sektionens mest informativa utskott!


Sista ansökningsdag 12/5.
Det kommer att finnas intervjutider fram till och med 19/5.

Vid frågor, funderingar eller roliga idéer, kontakta Infochef: 

Jorunn Jóhannesdóttir
[email protected]

MafU

I MafU marknadsför vi D-sektionen för potentiella rekryter. För att få in nya studenter deltar vi på olika mässor antingen här i Linköping eller i Stockholm. Det är också vi som håller i D-tour som ger gymnasiestudenter från hela landet möjlighet att se vad vi gör på D-sektionen. Både inom skolan med programmering men även studentlivet med en sittning.

Vid detta tillfälle är dessa poster möjliga att söka:

  • MafU-Kassör
  • Skolkontakt
  • D-tour: Projektledare

Mer info om posterna och anmälan finns i den finfina länken nedan:

Sök MafU för att få hit fler vänner!