D-sektionens nominering till Gyllene moroten 2020: Mikael Asplund

Som ni kanske vet brukar D-sektionens nominering till Gyllene Moroten presenteras på sektionens vårmöte. Detta blev dock ej av i år på grund av de rådande omständigheterna, vilket gör att vi får presentera på detta vis istället – stort grattis till Mikael Asplund!

Mikael skickar med denna hälsning:

“Sommar och sol! Efter denna vår så hoppas jag att alla kan få njuta lite extra i sommar. Själv fick jag en jätteglad överraskning och start på sommaren av att ha blivit nominerad till Gyllene moroten av Datateknologsektionen. Det värmer verkligen i hjärtat! Undervisning har alltid varit en källa till glädje för mig. Det finns något lite magiskt med att kunna hjälpa andra människor att lära sig något nytt. Det är dock inte alltid utan utmaning. Framförallt känns det som att det ständigt är brist på tid för att verkligen kunna ge alla rätt stöd. Men denna nominering ger helt klart en extra vitamininjektion och lust att fortsätta försöka förbättra. Stort tack!

Efter sommaren kommer hösten. Nolleperioden brukar vara en stor glädjekälla och jag hoppas att det blir det även i år, även om saker kommer behöva bli annorlunda. Jag måste försöka hitta nya sätt att undervisa, och jag vill skicka med er en önskan om att ta hand om de nya studenterna extra mycket. Linköpingsstudenter är ju kända för att vara duktiga på detta och i år behövs stödet mer än någonsin. Ni kan hjälpa både med studierna och kanske framförallt att få in dem i det sociala sammanhanget. Jag vet att ni är kreativa och kan hitta nya sätt att göra detta så att de känner sig välkomna och kan trivas på sin nya utbildning och studieort.

Glad sommar”

Motivering

Mikael visar alltid i sitt undervisande ett stort intresse för att alla studenter ska förstå det innehåll som tas upp, och är alltid villig att lägga ner den tid och uppmärksamhet som krävs för att se till att studenter hänger med i vad som lärs ut. Det märks att han brinner för det som han lär ut vilket i sin tur leder till inspirerande och givande föreläsningar. Det är tydligt att han är taggad på sina ämnen och har en energisk energi som smittar av sig på studenterna.

Den nominerade är även väldigt hjälpsam av sig och har vid flera tillfällen tagit sig tiden att verkligen komma till roten av problemet för att se till att studenter har så pass bra förutsättningar som möjligt. Detta är någonting som får Mikael att stå ut i mängden som en lärare som gör det lilla extra för att nå ut till enskilde student. Någonting som lett till att han ofta lovordas på Datateknologsektionen.

Sammantaget bidrar Mikaels engagemang i undervisningen till att ge studenterna de bästa möjliga förutsättningarna samt för att klara av sina studier. Därmed utser vi Mikael Asplund till årets vinnare av D-sektionens Gyllene Morot.

Lämna ett svar