Intervju med LINK:s kassör

På agendan idag står intervjun av Per Gustavsson som är sittandes på posten Kassör LINK 2017! Sök till posten själv eller nominera någon annan som du tror skulle passa här: d-sektionen.se/val.

Vem är du?

Per Gustavsson, går informationsteknlogi 4:e året.

Allmän tekniknörd från den värmländska idyllen Hammarö på 22 jordsnurr. Flyttade hit direkt från gymnasiet och har varit aktiv inom en del på sektionen. Du hittar mig oftast i Config som alla andra kassörer där det alltid är hur kul som helst att vara.

Kan du berätta om din post som Kassör/Vice Projektledare i LINK?

Som Kassör/Vice Projektledare i LINK så är det du tillsammans med Projektledaren som utgör Projektledningen. Det innebär att det är ni som är det översta organet och har ett finger med i allt som rör LINK. Ni kommer att ansvara för att ta ut ert styre och resten av kommittén. Som kassör så kommer du få ha koll på allt som har med ekonomiska delar, allt från att betala fakturor till att bestämma bestämma budget och bokföra. Men det är inte allt, eftersom du även är Vice Projektledare så assisterar du även projektledaren med diverse frågor och ser till att allt flyter på som planerat.

Vad tycker du är viktiga egenskaper om man vill söka din post?

Det är viktigt att man inte är rädd att kavla upp ärmarna att göra saker. Det är ett plus att vara organiserad för att det kommer att underlätta ditt arbete och göra att det går smidigare, det viktiga är dock att saker och ting blir gjorda när de behöver vara gjorda. Fakturorna betalar inte sig själva.

Vad har varit roligast under ditt år i LINK?

Det roligaste har varit att lära känna alla nya, LINK riktar sig ju till fler än bara D-sektionen vilket gör att man får känna personer från andra sektioner vilket har varit väldigt roligt. Det finns mycket att lära och det är otroligt nyttigt! Sen kan man ju inte sticka under stolen med att kick-offerna vi haft har varit väldigt roliga, och framför allt banketten.

Varför ska man söka posten som Kassör i LINK?

Därför att det är en sjukt bra upplevelse, du får testa på och jobba med ett otroligt roligt gäng och styra den (troligtvis) bästa mässan på campus. Det är mycket frihet under mycket ansvar, precis som Uncle Ben sa.

Hur mycket tid har du lagt ner i snitt/vecka?

Antalet timmar varierar väldigt mycket. Från att ha mest möten och planering under våren till 2-3 timmar i veckan till att under hösten bli ganska många fler. Under själva LINK-dagarna var det närmare ett halvtids-jobb med saker som ska in. Men det är det värt!

Vad är nyttigast med posten?

Det nyttigaste med posten är att du lär dig bokföra och hålla budget. Du kommer att bli mer strurkturerad om du inte varit det och du får en insikt som är sjukt nyttig i hur man faktiskt driver något större! Extremt bra att kunna inför framtiden (och det ser väldigt bra ut på CV:t).


Valberedningen

Kommentera