Intervju med Aktivitetshanteraren

Kan du hantera denna intervju med sektionens Aktivitetshanterare? Håll i hatten, för nu kör vi.

Är du intresserad av denna post? Se dessa länkar för att söka eller nominera någon du tror skulle passa:

Ansökan
Nominering

Ansökan och nomineringar stänger 2 april.


Vem är du?

Johan heter jag och är på mitt fjärde år på Mjukvaruteknik! Jag älskar bra umgänge, och att göra roliga saker med andra. På så sätt har Aktivitetsutskottet alltid passat mig perfekt, vilket är varför jag nu spenderar mitt fjärde år i utskottet (oops)! Jag gillar många olika saker, men allra mest tycker jag om kreativt arbete såsom att spela piano, redigera film/bilder, eller att skriva.

(Notera: ovan text är kopierad från intervjun i vintras. Att copy-pasta är också en aktivitet)

(Notera 2: Texten nedan är inte kopierad)

Kan du ge en kort sammanfattning vad Aktivitetsutskottet gör?

Aktivitetsutskottet är ett stort, brett utskott som anordnar många olika typer av evenemang. Den absolut största andelen arrangeras av Aktivitetsgruppen, eller “AktU” i folkmun; de anordnar sportaktiviteter (traditionellt innebandy och fotboll), brädspelskvällar, filmkvällar, sittningar (både fina och fula), Laserdome och mycket mer. De aktiviteter som gruppen anordnar kan skilja sig från år till år, det beror lite på vad de som är med vill göra.

Sedan finns en separat projektgrupp som varje år anordnar D-LAN. Universitetets största LAN? Definitivt.

Utöver dessa två stora grupper bistår Aktivitetsutskottet även med stöd till D-Band och andra grupper eller sektionsmedlemmar som vill anordna saker. Nu senast hjälpte vi till att anordna en tackfest för STABEN, vilket blev väldigt lyckat!

Vad innebär det att vara aktivitetshanterare?

Som aktivitetshanterare går du på mycket möten, och ser till att vara allmänt hjälpsam gällande de olika gruppernas verksamheter. Hur många möten det blir beror lite på vad som händer, och hur mycket man väljer att engagera sig i de olika grupperna. Vissa perioder kan det vara mycket möten, t.ex. i närheten av stora arrangemang såsom tackfesten, medan andra perioder är det mycket lugnare. Kanslimöten hålls generellt en gång varannan vecka, dessa är roliga och intressanta att gå på!

I början av ditt uppdrag ska du också välja en ordförande till Aktivitetsgruppen (AktU) samt en projektledare till D-LAN, så du kommer också få möjlighet att lära dig mer och få erfarenheter när det gäller rekrytering.

Vad har varit roligast?

Gemenskapen med utskottsmedlemmar och andra sektionsmedlemmar du hjälper som aktivitetshanterare har varit otroligt kul. Hur mycket du kan/bör engagera dig i gruppernas arbete är upp till dig och gruppledarna, men ta definitivt chansen att umgås med de andra i utskotten om du får möjlighet.

Det kanske roligaste rent postspecifikt har nog varit att få se tackfesten utvecklas. Gruppen med ettan som anordnade festen var otroligt taggade och kunniga, så det var grymt kul när det gick så bra och att få ha varit en liten del av det.

Hur känns det att få lämna över postarbetet till din bebis?

Det gick ju mindre bra att producera en bebis till vintermötet, men hoppas det går bra nu, skulle vara riktigt nice att få en efterträdare och jag tror den personen skulle få ett kul år. Efter fyra år i utskottet på lite olika poster kan jag definitivt konstatera att jag haft det roligt, i alla fall, och jag skulle gissa på att min efterträdare skulle få det också.

Får man förresten barnbidrag om man får en bebis? Hade varit nice.

Vad skulle du säga till någon som är osäker på att söka aktivitetshanterare?

Arbetet är väldigt flexibelt, så arbetsbelastningen är mycket upp till dig som person. Så var inte rädd för att det skulle sluka hela din tillvaro. Aktivitetsutskottet är ett stort, viktigt utskott, men vi är också många som hjälps åt och har det kul tillsammans, så du kommer kunna få mycket hjälp och ha det allmänt bra!

Något att tillägga?

Jag insåg först i höstas, dvs. väl inne på mitt fjärde år i utskottet, att “aktivitetshanterare” är ett datorskämt (dvs. en referens till aktivitetshanteraren på din dator). Om du läser denna text har du definitivt vetskap om det nu, så det är redan en förbättring från mitt år.

Hur aktivitetshanterar du avsaknaden av bebis just nu?

Jag var kassör i Aktivitetsutskottet förra året; där var jag också barnlös ett tag, men fick sen en underbar son! Så det är lugnt, jag är van, det löser sig till slut! <3


Tycker du posten låter som något för dig, eller kanske för någon du känner? Se dessa länkar för att söka eller nominera någon du tror skulle passa:

Ansökan
Nominering

Ansökan och nomineringar stänger 2 april.

Lämna ett svar