Intervju med AMO

Intervjuerna fortsätter och nu är det dags för styrelseposterna! Först ut är sektionens arbetsmiljöombud (AMO), Oskar Skoglund.

Tycker du att posten AMO låter intressant?
Gå in på facebook.com/events/351527158730136/ eller d-sektionen.se/sok-fortroendeposter för mer information om hur du kan söka posten för nästa läsår.

Ansökan stänger 9 januari.

Vem är du?

Hej! Jag heter Oskar Skoglund, är 21 år gammal och pluggar tredje året på D. På fritiden gillar jag att gå på olika sporter på campushallen, främst badminton och pingis.

Bild på Oskar

Kan du berätta om din post?

Som arbetsmiljöombud finns det några måsten utöver styrelsearbetet som kommer med och är fantastiskt roligt. Man går på AMO-råd varannan vecka. Där träffar man representanter från alla sektioner på campus och pratar om hur man kan göra campus bättre för alla. Man sitter med i studentsamverkansgruppen hos IDA där man får träffa representanter från institutionen och påverka, exempelvis genom att framföra studenternas åsikter.

Samtidigt som man blir arbetsmiljöombud blir man även miljöombud. I miljöombudets uppgifter ligger det att se till så att miljön sköts på ett bra sätt på sektionen och att representera sektionen på möten med andra gröna sektioner.

Att sitta som AMO har varit ganska fritt arbete för mig. Det är några saker som måste göras men sen är det väldigt många saker som kan göras och där är det bara att köra på det som man själv tycker är intressant.

Vad tycker du är viktiga egenskaper om man vill söka din post?

Vara bra på att lyssna till vad sektionen tycker eftersom du representerar sektionen och ibland även alla andra studenter på universitetet under vissa möten. Har man många egna åsikter kan det också vara en fördel.

Det är även en fördel att vara bra på ansikten för man träffar ganska många olika människor och i vissa fall har man tystnadsplikt på det man har pratat om. Då är det väldigt tråkigt om man blandar ihop människor och sprider hemligheter.

Kreativitet är också en viktig egenskap som AMO eftersom att man har några egna val att göra. Till exempel gör man som AMO ett projekt som på något sätt ska förbättra arbetsmiljön. Vad projektet ska handla om är upp till dig som AMO och därför är det bra att vara kreativ eftersom att det finns väldigt många möjligheter.

Vad har varit roligast under ditt år?

Att träffa och lära känna många olika personer, både inom och utanför sektionen.

Varför ska man söka din post?

Man lär sig väldigt mycket om många saker.

Posten är ganska fri vilket innebär många möjligheter att göra det som man själv vill. Om man är taggad på att göra ett bra jobb så kommer det med största sannolikhet bli bra. Som AMO har man även chansen att påverka mycket och många.

Hur mycket tid har du lagt ned i snitt per vecka?

Ungefär 2-5 timmar i veckan men det varierar ganska mycket mellan lugna och mer intensiva perioder.

Kommentera