Intervju med Arbetsmiljöombudet

Vi fortsätter denna härliga lördagsafton med ytterligare en intervju med en medlem av styret! Lite mer specifikt är denna person Fabian Blom, som ser till att arbetsmiljön är så bra som möjligt för oss studenter!

Sök posten Arbetsmiljöombud, eller någon annan av de poster som ska tillsättas under vintermötet här.

Vem är du?

Jag är den där owediga östgöten Fabian. Jag pluggar U, är en fena på “På spåret” och har bara provat ca 500 olika öler av många stilar och smaker(För övrigt är engelsk bitter den godaste stilen(håller du inte med mig: Prove me wrong, I dare you)).

Berätta lite mer om posten som Arbetsmiljöombud.

Som arbetsmiljöombud sitter man med i många olika möten med både internt med olika delar av sektionen kombinerat och externt med andra sektioner på Campus där vi diskuterar problem gällande Campus utformande. Men det viktigaste mötet(!) är framför allt det jag har med IDA varje period då man sammanställer alla åsikter från de tidigare mötena till punkter man kan framföra till institutionen i en så kallad Studiesamverkansgrupp(SSG).  Om man vill ha en längre/bättre förklaring med mer terminologi finns den här: https://www.student.liu.se/studentstod/vad-gor-en-amo-stud?l=sv

Vad har varit roligast att göra som Arbetsmiljöombud?

Det beror lite på hur man definierar “roligaste”. Det mest tillfredställande med AMO rollen är just SSG-mötena för det är en så fantastisk känsla att ha en hel institutions öron fokuserade på vad du har att säga. Den delen jag kan släppa loss mest på, är att jag sitter i D-styret, vilka har varit en så kul grupp att hänga med(när vi fått möjlighet) (:kissing_heart: till Styret)

Behöver man ha några erfarenheter för att söka Arbetsmiljöombud?

NEJ! Det finns ett värde i att förstå hur ett generiskt utskott brukar fungera MEN den verksamheten är verkligen minoritet i det hela. Som arbetsmiljöombud har min verksamhet varit SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ långt ifrån all annan verksamhet att det har varit nästintill svårt för mig att ta erfarenhet från annat håll.

Vem ska söka Arbetsmiljöombud?

Den som gillar att lyssna och prata. För det är inte lätt att uppfatta vad sektionen vill utan det.

Något mer att tillägga?

:seedling: is best emoji och glöm inte att ni alltid kan ta kontakt med mig om problem i er arbetsmiljö eller om min roll eller något annat på amo@d-sektionen.se

Lämna ett svar