Intervju med Ca$h i D-Group

Nästa intervju är med Yen Dinh, årets kassör i D-Group.

Tycker du posten Ca$h i D-Group låter intressant?
Gå in på facebook.com/events/351527158730136/ eller d-sektionen.se/sok-fortroendeposter för mer information om hur du kan söka posten för nästa läsår.

Ansökan stänger 9 januari.

Vem är du?

Jag heter Yen Dinh och är 21 år och läser nu mitt andra år på programmet mjukvaruteknik. Jag gillar att dansa, och jag gillar att gå på sociala tillställningar. Så oftast så ser mig dansa på dessa sociala tillställningar. Jag är också Ca$h i D-Group, och det är ju ganska kul också.

Bild på Yen

Kan du berätta om din post?

Att vara kassör i D-Group innebär att jag är ekonomiskt ansvarig. Detta innebär att jag skickar ut fakturor, kollar igenom budgetar och säger åt gruppen att spara alla kvitton då allting måste bokföras senare av mig. När festeriståret sedan är slut kommer jag att sitta i Configura med efterarbete, som förhoppningsvis inte kommer ta alltför lång tid.

Vad tycker du är viktiga egenskaper om man vill söka din post?

Eftersom man som kassör har hand om bokföringen så är det viktigt att man är organiserad av sig. Det är också bra att man är duktig på att planera sin tid då mycket tid kommer att gå till kassörsarbeten, men också andra D-Group-grejer. Man ska kunna hålla sig till deadlines och sätta ut rimliga deaddlines innan varje evenemang som D-Group anordnar och det är bra att kunna säga nej till förslag.

Vad har varit roligast under ditt år?

Det har hänt en hel del roliga saker som hänt under mitt år, men att lära känna alla människor är nog det bästa. Alla andra tolv i D-Group som jag har oerhört många fina och roliga minnen med, men också lära känna människor från sektionen och utanför.

Varför ska man söka din post?

För att man har koll på allting som händer och man är lite Vice-allting. Det är även kul att man lär sig mycket från att vara kassör.

Hur mycket tid har du lagt ned i snitt per vecka?

Ganska svårt att svara på. Jag har försökt lägga ca 3h i veckan på bokföring, men ibland blir det inte av. Ibland blir det dessutom mycket mer. Förutom det vanliga kassörsarbetet som bokföring och fakturering, så finns det andra saker som måste göras. Ex. möten. Men sedan har det gått åt mycket tid till att vara kontaktbar för att kunna svara på frågor angående budgeten eller annat som har med kassörsposten att göra.

Kommentera