Intervju med Infochefen

Visste ni att det är Infoutskottet som håller i och publicerar dessa intervjuer? Ansvarig utgivare är förstås sektionens Infochef; här kommer en intervju med honom.

Är du intresserad av denna post? Se dessa länkar för att söka eller nominera någon du tror skulle passa:

Ansökan
Nominering

Ansökan och nomineringar stänger 2 april.


Vem är du?

Johan heter jag och är på mitt fjärde år på Mjukvaruteknik! Jag gillar att engagera mig i saker; har snart fyra år på nacken i AktU samt snart ett år i InfU. Kommer det bli 4+ år även i InfU? Den som lever får se!

Kan du ge en kort sammanfattning vad InfU gör?

Infoutskottet (InfU) är ett helt nytt utskott; info på sektionen sköttes tidigare som del av Webb-/Infoutskottet, men under senaste året testade man på att separera delarna till två olika grupper och nu är det alltså ett helt eget utskott!

Kort sammanfattat kan man säga att Infoutskottet levererar info och media från sektionens alla hörn till våra sektionsmedlemmar, och anordnar roliga saker som ska få fler att engagera sig och interagera med vad sektionen har att bjuda på. Sektionen har en hemsida och sociala medier (Facebook och Instagram) som behöver kul innehåll, vi fotograferar event, håller i den årliga sektionsfotograferingen, och styr upp sektionens årliga julkalender. Utöver detta hjälper vi till med marknadsföring under exempelvis rekryteringsperioder inför sektionsmöten, samt andra engagemang vi tycker är bra och roliga. Under våren har vi äntligen kommit igång med att göra sektionens sidor i LiTHanian för första gången sedan 2011, vilket vi hoppas att nästa InfU ska vara taggade att fortsätta med!

Sen skickar vi också ut infomail till alla sektionsmedlemmar varje vecka. I år tog jag hand om det personligen, men det behöver inte nödvändigtvis vara Infochefen som gör det heller.

Vad innebär det att vara Infochef?

Det innebär både ett ansvar att se till att Infoutskottet fungerar som det ska; att man för arbetet i utskottet framåt samtidigt som man ser till att alla har det roligt och har saker att göra. Utöver ordförandeskapet i utskottet så har man mycket kontakt med sektionsstyrelsen och andra förtroendevalda. Det är kul att få snacka med alla andra ordförande, och det är viktigt att ha bra relation då du och utskottet i stort fungerar som hjälp till alla utskott som vill sprida info till sektionsmedlemmar.

Man ser till att ha möten i utskottet exempelvis en gång i veckan (vissa perioder kan man ha fler eller färre, det beror på), och sen är det kanslimöte varannan vecka som är bra att gå på. Så det är alltid något på gång!

Vad har varit roligast?

Jag har ett riktigt kul utskott; roligast var nog att filma och sätta ihop vårt bidrag till julkalendern. Även om vi hade försökt planera en del i förväg så var det tajt om tid framförallt för att filma, så många spontanbeslut fick tas för att det överhuvudtaget skulle bli något vettigt av det (sen om det blev vettigt i slutändan är ju uppe för fri tolkning!). Men vi hade det sjukt kul (framförallt att spendera stor del av ett lunchmöte till att spela in ett gückel av “Tomten, jag vill ha en riktig jul”), och att få se det komma samman och sen titta på slutresultatet var en fröjd.

Hur känns det att få lämna över postarbetet till din bebis?

Ska bli nice. Jag tror att Infoutskottet, nu när det äntligen är ett eget utskott, har möjlighet att bli riktigt coolt. Givetvis ska man inte känna att man måste på något sätt göra saker bättre än jag gjort det, men jag hoppas i alla fall att man känner att det finns stor frihet att göra nya saker om man vill, och möjligheten att ta in fler utskottsmedlemmar om man tycker det skulle vara kul och bra!

Vad skulle du säga till någon som är osäker på att söka Infochef?

Jag visste inte riktigt vad jag hade att vänta; efter tre år i AktU så får man ju lite lätt tunnelseende. Men det har verkligen varit kul, och jag känner att det alltid har funnits mycket att göra. Mitt gäng har varit riktigt kul att jobba med, och jag är helt säker på att du också skulle få träffa en massa härliga människor.

Känslan av att posta något som “Datateknologsektionen” är också ganska cool. Det är en blandning av pirrighet, skräck men framförallt stolthet jag kan rekommendera varmt.

Något du vill tillägga?

Som Infochef så vill jag att man ska vilja ta del av så mycket bra info som möjligt, mitt jobb är ju att skicka ut info. Så här i virustider hoppas jag vi alla är måna om att ta del av nyttig info och är källkritiska, och att inte läsa för mycket sådant som kanske inte stämmer och bara gör oss oroliga. Så ta hand om varandra, läs bra info från säkra källor, och håll kontakten (i större utsträckning på distans då, förstås) så syns vi på andra sidan. <3

Har kändisskapet som kom när du grundade D-News förändrat hur du ser på livet?

Mitt kändisskap är sig likt, det vill säga icke-existerande! Fick dock ett mail från en kille strax efter att infomailet fick namnet “D-News” som förklarade att han tyckte det var ganska kul, så jag har i alla fall ett fan. 🙂


Tycker du posten låter som något för dig, eller kanske för någon du känner? Se dessa länkar för att söka eller nominera någon du tror skulle passa:

Ansökan
Nominering

Ansökan och nomineringar stänger 2 april.

Lämna ett svar