Intervju med Infochefen

Nu är vi tyvärr framme i sista iterationen i intervju-serien! Visste du att det är Infoutskottet som genomfört och publicerat dessa intervjuer? Ansvarig för detta utskott är sektionens Infochef Anton Oom, och denne är sist ut att bli intervjuad!

Sök posten Infochef, eller någon annan av de poster som ska tillsättas under vårmötet här. Missa inte att imorgon är sista dagen att söka eller nominera!


Vem är du?

Hallå där! Anton Oom heter jag, pluggar andra året på Datateknik och kommer ifrån en mindre håla som kanske inte så många har hört talas om, Stockholm. På fritiden så brukar jag oftast sitta framför datorn, men försöker självlära mig att spela gitarr (nyckelordet är försöker, än så länge är det bara Wonderwall som låter hyfsat).

Berätta lite mer om posten som Infochef.

Som infochef leder man infoutskottet, vilken väldigt kort sagt ansvarar för att gå ut med diverse information till sektionen i dess info-kanaler! Mer konkret kan detta yttra sig i att exempelvis skicka ut infomail, uppdatera information på sektionshemsidan och göra inlägg i sektionens Facebook-grupp.

Det finns även några projekt som infoutskottet även ansvarar för, såsom sektionsfotograferingen, julkalendern och att producera sektionens sidor i LinTeks tidning LiTHanian. Som infochef så agerar man även som länken till sektionens kansli och därmed övriga utskott, samt ansvarar för att rekrytera utskottets övriga medlemmar!

Vad har varit roligast att göra som Infochef?

Jag skulle nog säga att läsårets julkalender var det roligaste momentet! Att kommunicera med 24 olika utskott/grupper, både från och utanför sektionen, och samordna deras bidrag framstod som något läskigt under planeringsfasen, men det var faktiskt riktigt kul att snacka med så många grupper som man kanske inte stött på tidigare! Det bästa var dock att slutresultatet blev så himla bra, det fanns många fina och kreativa inslag i år, särskilt med restriktionerna i åtanke!

Behöver man ha några erfarenheter för att söka Infochef?

Det tycker jag inte, själv hade jag inte någon särskild erfarenheter som kan direkt kopplas till posten innan jag blev infochef! Jag tycker att det är viktigare ifall man besitter några egenskaper som kan göra arbetet enklare, såsom att vara bra på att planera, kommunicera samt ha en gnutta kreativitet.

Vem ska söka Infochef?

En kreativ och strukturerad person som är taggad på att leda en grupp personer och att representera vår kära sektion i dess diverse info-kanaler!

Något mer att tillägga?

Ur personlig erfarenhet kändes det som att man behövde lära sig rätt mycket i början av läsåret, så om vår framtida infochef har några frågor om någon del av infochef-arbetet så är det bara att pinga mig på Facebook!

Bonuspoäng till nästa infochef ifall denne lyckas gömma så många prequelreferenser som möjligt i infokanalerna <3!

Lämna ett svar