Intervju med sektionens kassör

Nästa intervju är med Tobias Wang, sektionens kassör.

Tycker du att posten sektionskassör låter intressant?
Gå in på facebook.com/events/351527158730136/ eller d-sektionen.se/sok-fortroendeposter för mer information om hur du kan söka posten för nästa läsår.

Ansökan stänger 9 januari.

Vem är du?

Hej där! Tobias heter jag och är en 21-årig örebroare som nu läser mitt tredje år på datateknik. Innan jag började plugga här i Linkan så var innebandyn min passion, dataspel är alltid trevligt och att hitta på ett och annat projekt är alltid spännande. Numera hittar du mig oftast i kassörernas favoritplats, sektionsrummet Configura där jag brukar bolla med siffror och kod eller har en mysig fikastund.

Bild på Tobias

Kan du berätta om din post?

Posten som sektionskassör innefattar två centrala delar; styrelsearbete och kassörsarbete. Som ledamot i styrelsen så har vi det övergripande ansvaret över sektionens utveckling och välmående. Inom styrelsen fokuserar jag som kassör mer inom ekonomin som exempelvis budgetar och hur pengar ska fördelas. Sedan finns det gemensamt arbete som vi som styrelse gör, ex. planering inför event(sektionsaktivas, sektionsmöte m.m.) och arbete för hur vi förbättrar sektionen från olika perspektiv. Jag ansvarar även för kontakten med banken och är tillsammans med sektionens ordförande firmatecknare för sektionen.

Den andra centrala delen är nog det jag lägger mest tid på, att “kassöra”(utföra kassörsarbete). Det innebär allt från att hantera fakturor, planera och följa upp budgetar samt framförallt att bokföra. Jag arbetar ofta tillsammans med andra kassörer inom sektionen och samarbetar mycket med våra utskott som vill hantera pengar, exempelvis fika till pluggstugor, bensin till sektionsbilen och så vidare. Som tidigare nämnt så sitter jag ofta i Configura som är sektionens kontor, där jag sköter större delen av mitt kassörande. Jag ansvarar även att representera sektionen inom kåren gällande ekonomin och ser till att revisorerna har tillgång till dokumenten från sektionens kassörer så dem kan se till att allt går rätt till.

Vad tycker du är viktiga egenskaper om man vill söka din post?

Jag ser gärna att en sektionskassör har en stark känsla för ordning och reda. Om ett kvitto skulle försvinna eller glömmer att betala en faktura så blir det jobbigt, så strukturerad och noggrann är viktigt. Som kassör kommer du även ha kontakt med andra föreningar, kårer samt företag och institutioner så det är bra att kunna ge ett seriöst intryck.
Slutligen, du som framtida kassör behöver inte ha tidigare erfarenheter av att jobba med ekonomi, man lär sig under upplärningsperioden. Men att ha ett stort driv för att lära sig nya och utmanande saker är behövande.

Vad har varit roligast under ditt år?

Det har varit riktigt kul att man får träffa och jobba med så många engagerade och talangfulla studenter som verkligen brinner för att göra studentlivet bättre för oss alla utifrån sitt sätt. Att jobba tillsammans med ett drivande styre har varit ett rent nöje och ha mysiga kassörskvällar har alltid varit trevligt. Men det roligaste är nog att ha arrat sektionsaktivas kickoff och hur mycket jag har utvecklats samt lärt mig hittills under denna tid som sektionskassör.

Varför ska man söka din post?

Du som sektionsmedlem vill söka posten som sektionskassör för att få en unik chans att utvecklas som person samtidigt som du får en detaljerad bild hur en stor förening fungerar. Du får möjlighet att sätta din prägel i en växande studentförening, hjälpa medlemmar att kunna utföra sina uppdrag och ha riktigt kul under resans väg. Du kommer även få träffa nya spännande människor och ha något riktigt vasst på CV:t.

Hur mycket tid har du lagt ned i snitt per vecka?

Kassörsposter har generellt en större arbetsbörda än många andra engagemang men med en bra planering och struktur så klarar man sig väl. För denna post skulle jag säga att man ska kunna avvara 5 – 10 timmar per vecka för att göra ett bra arbete. Sedan finns det vissa perioder där det kräver mer, ex. sektionsmöten, budgetar m.m. En bra poäng att lyfta upp är att som kassör bör man kunna vara aktivt kontaktbar då folk kan behöva svar om ekonomiska frågor och funderingar. Om denna post låter intressant så är du välkommen att fråga mig mer om posten, du når mig på kassor@d-sektionen.se eller på facebook. Alternativt kan du alltid kika förbi i Config 🙂

Kommentera