Intervju med Pubutskottets ordförande

Jajamän, här kommer den: intervjun med Dennis, pubutskottets ordförande!

Är du intresserad av denna post? Se dessa länkar för att söka eller nominera någon du tror skulle passa:

Ansökan
Nominering

Ansökan och nomineringar stänger 2 april.


Vem är du?

Jag heter Dennis och är 27 år ung och pluggar andra året på mjukvaruteknik. Jag tycker det är superkul att stå i köket och hacka råvaror och laga mat på massa olika sätt. Man lär sig alltid något nytt i köket!

Kan du ge en kort sammanfattning vad PubU gör?

PubU planerar och genomför D-pub en gång i månaden. Under själva puben jobbar vi från morgon till kväll med att förbereda grönsaker, kött och diverse råvaror. För att sedan tillaga och servera mat till våra gäster, oftast med en god dryck vid sidan.

Vad innebär det att vara ordförande i PubU?

Min post som ordförande går ut på att ha övergripande koll på läget och se till så att allt flyter på som det ska. Det involverar bland annat att se till så att recept blir klara och är tillgängliga, delegera ansvarsområden, driva rekrytering, samt sköta kommunikation internt och externt med diverse föreningar/utskott på LiU.

Vad har varit roligast?

Att få jobba och skratta med ett så himla gött gäng!! Att jobba en pubdag är superkul och en klar höjdpunkt varje månad. Man lär sig alltid något nytt kulinariskt trick varje pub.

Hur känns det att få lämna över postarbetet till din bebis?

Det ska bli kul att få nya perspektiv i spetsen samt att se vad för tankar som kommer fram och vart det tar vägen.

Vad skulle du säga till någon som är osäker på att söka ordförande?

Det blir kul! Man får testa på lite andra aspekter jämfört med det vanliga pubarbetet och det är ett bra tillfälle att jobba på och utveckla sina ledarskapsförmågor.

Hur tillagar man en Denniskorv på allra bästa sätt?

Först tar man den bästa kniven man kan hitta och skär fina snitt så man inte förstår en sån fin råvara som Denniskorv. Efter den delikata processen med snitta korven så värmer man en gjutjärnspanna med en rejäl klick smör, släng sedan i några kvistar av salvia och rosmarin. Sen är det bara att steka korven på låg-medel temperatur och sleva upp smöret över korven tills den är genomstekt och har fin yta. Servera med en krämig hemmagjord potatisgratäng!


Tycker du posten låter som något för dig, eller kanske för någon du känner? Se dessa länkar för att söka eller nominera någon du tror skulle passa:

Ansökan
Nominering

Ansökan och nomineringar stänger 2 april.

Lämna ett svar