Intervju med sekreterare

Nästa intervju är med Emil Nilsson, sekreterare i styrelsen.

Tycker du att posten sekreterare låter intressant?
Gå in på facebook.com/events/351527158730136/ eller d-sektionen.se/sok-fortroendeposter för mer information om hur du kan söka posten för nästa läsår.

Ansökan stänger 9 januari.

Vem är du?

Jag heter Emil Nilsson, är 20 år och kommer ursprungligen från Västerås. Jag är under detta läsår sektionens sekreterare/infochef. Precis som många andra på sektionen har jag ett stort intresse för datorer och programmering, där min favoritsyssla just nu är webbutveckling.

Bild på Emil

Kan du berätta om din post?

Posten sekreterare har funnits i sektionen väldigt länge i olika former. Nytt för det kommande verksamhetsåret är att posten har gått tillbaka till att endast vara sekreterare. Alltså att man som sekreterare inte längre är infochef och inte heller är ordförande för ett utskott.

Som sekreterare ska man föra protokoll på styrelsemöten och sektionsmöten samt förbereda inför dessa. Man har ansvar för att hantera sektionens stadgar och andra dokument. Utöver det ser man till att alla sektionsaktiva som behöver det har tillgång till G-Suite konton (Mail och Drive).

Huvuduppgiften är dock rollen som styrelsemedlem där man tillsammans med resterande styrelsemedlemmar samordnar och utvecklar sektionens arbete.

Vad tycker du är viktiga egenskaper om man vill söka din post?

Man ska vara strukturerad, noggrann och gärna vara duktig på att formulera sig. Att kunna skriva snabbt kan säkert hjälpa men är absolut inte något man ska förväntas behöva. Själv är jag inte alls bra på att skriva snabbt, men arbetet har fungerat bra ändå.

Vad har varit roligast under ditt år?

Det har varit väldigt kul att lära känna så många nya människor och att lära sig nya saker som kommer vara till nytta i framtiden. Något som också varit kul är aktiviteterna som vi i styret har gjort tillsammans.

Varför ska man söka din post?

Det är en väldigt lärorik post som i och med de nya förändringarna i styrelsens uppsättning tar den inte lika mycket tid. Man lär man sig mycket om hur en förening är uppbyggd och får uppleva hur det är att sitta med i en styrelse. Man får lära känna många nya människor och har stora möjligheter att driva igenom förändringar i sektionen.

Hur mycket tid har du lagt ned i snitt per vecka?

Det är svårt att säga en exakt siffra på arbetet jag lagt ner just i min roll som sekreterare. Största delen av sekreterarens tid går till alla möten styrelsen har veckovis. I år har en vanlig vecka bestått av ett lunchmöte och ofta även ett kvällsmöte. Utöver mötena kan det administrativa arbetet ta upp till en timme i veckan en vanlig vecka. Den mest intensiva perioden för posten är i samband med de tre årliga sektionsmötena, där man tillsammans med sektionens ordförande har huvudansvar att planera inför mötet. Allt som allt kommer posten under nästa verksamhetsår ta relativt lite tid, vilket öppnar upp möjligheten att driva egna idéer för förbättringar.

Kommentera