Intervju med Sektionskassören

Foto: Henrik Nilsson

Tempo!

Vi fortsätter raskt med intervjuserien innan denna DAG är slut, denna gång med Dag Jönsson som har koll på sektionens deg!

Sök posten sektionskassör, eller någon annan av de poster som ska tillsättas under vintermötet här.

Vem är du?

Hej hej, HEJ! Dag Jönsson heter jag, pluggar typ D3, kommer från en liten håla i norra Skåne. Gillar att engagera mig i diverse saker, ibland i lite väl mycket, men ehh, man har ju bara ett studentliv (eller ja, just det…). När jag väl finner lite tid över så gillar jag att läsa böcker, programmera lite, och lite spel blir det väl ibland.

Berätta lite mer om posten som Sektionskassör.

Som sektionskassör är man den som ska hålla koll på sektionens ekonomiska tillgångar, vara ett stöd för utskottskassörerna, följa upp budgeten, bokföra, svara på ekonomiska frågor från utskotten som inte har någon egen kassör. Sen är man ju också med i ett Styre, vilket innebär att man i en lite större grupp ska försöka styra sektionen, dvs, vara med och ta beslut om diverse saker. Det blir en hel del helt enkelt!

Vad har varit roligast att göra som Sektionskassör?

Att träffa alla sektionsaktiva. Som kassör är man med på ett hörn nästan överallt, vilket gör att man över året träffar många nya människor.

Behöver man ha några erfarenheter för att söka Sektionskassör?

Nope, jag hade ingen erfarenhet av ekonomiskt arbete när jag blev invald första gången. Man behöver bara en vilja att lära sig något nytt, och lite driv är bra att ha också!

Vem ska söka Sektionskassör?

Den som vill testa på något ganska annorlunda från det vi studerar, och vill få en inblick i nästan all sektionsverksamhet. Någon som gillar att behöva hålla koll på mycket, är kompis med Sheets. Kan vara bra om man är villig att flytta till Config om det krävs.

Något mer att tillägga?

Sök kassör, det blir kul, jag lovar :slightly_smiling_face: Om inte så blir det i alla fall intressant!

Lämna ett svar