Intervju med Studienämndsordförande på Master-nivå

Här kommer en intervju med en riktig mästare, nämligen Studienämndsordförande på Master-nivå! Trevlig läsning!

Är du intresserad av denna post? Se dessa länkar för att söka eller nominera någon du tror skulle passa:

Ansökan
Nominering

Ansökan och nomineringar stänger 2 april.


Vem är du?

Jag är Emil, en gammal D5:a som nu är läskigt nära vuxenlivet efter examen! När jag inte pluggar eller exjobbar gillar jag att hänga på gymmet eller att vara iväg på resor i diverse länder (i alla fall tills corona stängde alla gränserna 🙃).

Kan du ge en kort sammanfattning vad studienämnden gör?

Studienämndens uppdrag är att kvalitetssäkra och förbättra de kurser som ges på sektionens olika program, och detta är vårt starkaste vapen våra kursutvärderingar! Så vi planerar vilka kurser som bör tittas på, utvärderar dessa och framför resultatet till examinatorn och andra viktiga personer.

Vad innebär det att vara studienämndsordförande master?

Ens främsta ansvar är att se till att kursutvärderingar genomförs för kurser som ges under år 4 och 5, vilket innebär ledarskap för de klassreppar som gör utvärderingarna. Men man får även själv aktivt delta och bidra med ett studentperspektiv i möten med den så kallade programplanegruppen, där man kontinuerligt arbetar för att förbättra sektionens program!

Vad har varit roligast?

Förutom alla roliga kick-offs och goa häng, att få en inblick i hur universitetet hela tiden arbetar med att göra utbildningarna bättre, hur de ser på problemkurser som många kuggar och vilka utmaningar som uppkommer med att förändra dessa. Och såklart möjligheten att faktiskt själv direkt kunna påverka dessa saker!

Hur känns det att få lämna över postarbetet till din bebis?

Det känns otroligt bra, är övertygad om att min bebis kommer vara full av nya vassa idéer på hur man kan göra utvärderingarna och utbildningarna bättre!

Vad skulle du säga till någon som är osäker på att söka studienämndsordförande master?

Sök, det blir kul! Att ansvara för utvärderingar låter kanske inte som sexigaste posten på sektionen, men den är väldigt rolig och man får lära sig väldigt mycket om vad som händer bakom gardinerna på våra utbildningar!

Något att tillägga?

Just posten som studienämndsordförande på masternivå är ganska speciell eftersom den är så ny. Detta innebär att man har väldigt stor frihet att själv forma posten genom att välja hur man vill arbeta eller driva nya initiativ. Så har du en galen idé på hur man kan få fler att delta i kursutvärderingarna eller vad som hade gjort programmen bättre är denna posten perfekt för att driva denna!

Är du studienämndsordförande för master Yoda?

Jajamensan jag representerar alla master Yodas, från baby Yoda till puppet Yoda i första trilogin!


Tycker du posten låter som något för dig, eller kanske för någon du känner? Se dessa länkar för att söka eller nominera någon du tror skulle passa:

Ansökan
Nominering

Ansökan och nomineringar stänger 2 april.

Lämna ett svar