Intervju med utbildningsutskottets ordförande

Nästa intervju är med Oscar Bergman, ordförande för utbildningsutskottet.

Tycker du att posten utbildningsutskottets ordförande låter intressant?
Gå in på facebook.com/events/351527158730136/ eller d-sektionen.se/sok-fortroendeposter för mer information om hur du kan söka posten för nästa läsår.

Ansökan stänger 9 januari.

Vem är du?

Jag heter Oscar Bergman, är 21 år gammal och läser mitt tredje år på D programmet.

Bild på Oscar

Kan du berätta om din post?

Under mitt senaste år har jag suttit som utbildningsutskottets ordförande. Det betyder att jag jobbat mer övergripande med allt som rör utbildningsutskottet. Jag har mestadels funkat som avlastare för de andra SnOrdfarna och gjort saker som rör hela utskottet, tillexempel fixa kick-off, kalla till möten och anordnat pluggstugor. Jag har även gått på ett par möten med de från LiU som bestämmer hur programmen ska se ut, tex vilka kurser som ska läsas och om något bör förändras.

Förutom att sitta med i utbU sitter jag även med i styrelsen för sektionen. Det innebär att jag bland annat hjälpt till att anordnar sektionsmötena och jobbar för sektionens framtid.

Vad tycker du är viktiga egenskaper om man vill söka din post?

Ska man söka denna post är det viktigaste att du är organiserad och har koll på din tid. Kalendrar är ett måste. Det blir lätt många möten, både på luncher och kvällar. Förutom det är det också bra om man är bekväm med att ta på sig saker som inte riktigt faller på någon specifik persons post och skulle falla mellan stolarna annars.

Vad har varit roligast under ditt år?

Under mitt år (än så länge) så har det roligaste varit att anordna kick-offen. Då körde var alla klassreppar på prison island och sen åt vi pizza tillsammans.

Varför ska man söka din post?

Man ska söka min post om man är intresserad av att förbättra programmet för framtiden och vill få en bättre insyn i varför vi läser de kurserna vi gör och tankegången bakom anledningen till att kurser är på ett speciellt vis.

Hur mycket tid har du lagt ned i snitt per vecka?

Tiden jag har lagt ner varierar mycket beroende på vad som händer. Men i snitt har jag nog minst lagt 4 timmar och under andra perioder upp emot 10-12 timmar.

Kommentera