Intervju med Webmastern

Här kommer en intervju med sektionens Webmaster, som numera är en fristående förtroendevald post!

Är du intresserad av denna post? Se dessa länkar för att söka eller nominera någon du tror skulle passa:

Ansökan
Nominering

Ansökan och nomineringar stänger 2 april.


Vem är du?

Mitt namn är Emil och jag är en kille på 21 år som ursprungligen kommer från Västerås. Jag går tredje året på mjukvaruteknik och tro det eller ej, ett av mina intressen är att programmera. Jag gillar även att engagera mig i sektionen och umgås med vänner, vilket har gjort att jag ofta är iväg och gör någonting kul. Därför tycker jag att det är skönt att sitta isolerad hemma ibland också. Dock har jag aldrig testat så mycket mer än ett dygn, så vi får se hur min uppfattning ändras under den kommande tiden.

Kan du ge en kort sammanfattning vad Webbgruppen gör?

Webbgruppen ansvarar för att underhålla och vidareutveckla sektionens webbsidor. Det finns flera projekt, men vårt största under året har varit att vidareutveckla medlem.d-sektionen.se.

Utöver detta är vi ansvariga för sektionens medlemsregister.

Vad innebär det att vara Webmaster?

Som webmaster är man ledare för utskottet och ansvarar för arbetet i helhet. Nästintill allt utskottet gör kan egentligen göras av vem som helst i utskottet, beroende på hur man vill dela upp det, men man ska åtminstone skaffa sig en överblick av verksamheten.

Man bör även ha kontakt med de webbansvariga i andra utskott på sektionen även om de helt och hållet sköter sitt eget arbete. Vi delar till exempel server med flera av utskotten.

Vad har varit roligast?

En sak som varit väldigt kul är att under året se hur de nya systemen vi byggt har använts så flitigt. Till exempel när man går på pub eller på lunchföreläsning och blippar in sig. Sen har det förstås varit väldigt kul att lära känna alla i gruppen.

Hur känns det att få lämna över postarbetet till din bebis?

Det kommer bli spännande och samtidigt lite småläskigt. Nu när jag har varit med i utskottet i tre år har jag lärt mig oerhört mycket och är taggad på att föra vidare all kunskap till dig som tar över. Jag planerar att finnas tillgänglig att hjälpa till med att svara på frågor eller delta på möten vid behov, oavsett om det är första eller sista dagen på ditt verksamhetsår.

Vad skulle du säga till någon som är osäker på att söka Webmaster?

Det är lite grann att sätta sig in i, men jag har försökt utveckla dokumentationen av våra system och kommer under resten av mitt år se till att i stort sett allt är väldokumenterat. Om inte, säg till, så löser jag just den delen som är oklar i efterhand!

Kom också ihåg att den viktigaste uppgiften är att hålla systemen i drift (sköter oftast sig själv). Vidareutveckling är kul, men måste inte ske hela tiden, det finns egentligen inga krav på det.

Har du mer specifika frågor? Tveka inte att höra av dig på webmaster@d-sektionen.se.

Är du lite som Spider-Man?

Det skulle jag säga, han är väl också en web designer?


Tycker du posten låter som något för dig, eller kanske för någon du känner? Se dessa länkar för att söka eller nominera någon du tror skulle passa:

Ansökan
Nominering

Ansökan och nomineringar stänger 2 april.

Lämna ett svar