Intervju med Styrelsens kassör

Sist men inte minst, styrets kassör William Stenberg! Sök till posten själv eller nominera någon du tror skulle passa bra här: d-sektionen.se/val.

Vem är du?

Jag heter William Stenberg och går andra året på D. Jag är 21 år gammal och tog ett sabbatsår efter gymnasiet där jag jobbade som lärare för åk 6-9, och sedan hamnade jag här. I styrelsen arbetar jag ideellt precis som alla våra utskott, vi har det övergripande ansvaret över sektionens utveckling och välmående. Som kassör har jag ansvar för hantering av pengar och beslut om hur vi spenderar, budgeterar och fördelar dem. Kassören står tillsammans med ordförande som firmatecknare, och sköter även all kontakt med banken.

Kan du berätta om din post som kassör i styrelsen?

Det innebär att jag skickar fakturor till företag vi samarbetar med, betalar räkningar när vi köper saker, och bokför allt så att vi håller koll på sektionens pengar. Jag samarbetar mycket med våra utskott som vill hantera pengar: fika till pluggstugor, giveaways för marknadsföring, och så vidare. Jag sitter ofta i sektionens kontor Configura och scannar kvitton, mailar fakturor och bokför transaktioner. Det är även mitt jobb att se till att våra revisorer har tillgång till våra papper så att de kan kolla så allt går rätt till.

Vad tycker du är viktiga egenskaper om man vill söka din post?

För att kunna göra det här jobbet så behöver man ha en stark känsla för ordning och reda. Om man tappar bort kvitton eller glömmer att betala fakturor så blir det jobbigt, så man behöver vara strukturerad och det är ett seriöst arbete. Man behöver inte ha tidigare erfarenhet av att jobba med ekonomi, man lär sig under upplärningsperioden. I och med att man som kassör kommunicerar med många tredjeparter så är det viktigt att kunna ge ett seriöst intryck mot företag och upp mot kåren och universitetet.

Vad har varit roligast under ditt år i styrelsen?

Under mitt år har vi arbetat med att Styret ska synas mer för hela sektionen, och inte vara ett okänt gäng i bakgrunden. Vi arbetar med många olika frågor på både lång och kort sikt för att föra sektionen vidare. Det roligaste hittills var nog att arrangera sektionsaktivas kickoff, för att få ge tillbaka till alla som arbetar ideellt för sektionen.

Varför ska man söka posten som kassör?

Du som sektionsmedlem vill söka posten som kassör för att få styra en växande studentförening framåt, hjälpa alla aktiva med att kunna utföra sina uppdrag och samtidigt ha himla roligt! Du lär känna många spännande människor, och får en detaljerad bild av hur en stor förening arbetar. Det ser heller inte dåligt ut på ett CV i framtiden.

Hur mycket tid har du lagt ner i snitt/vecka?

Arbetsbördan är större än många andra engagemang, men med planering och struktur klarar man sig på ca 5-10 arbetstimmar i veckan. Om du känner att det låter spännande så är du välkommen att fråga mig mer saker, jag nås på kassor@d-sektionen.se, på facebook eller hittas i sektionsrummen.


Valberedningen

Kommentera