Hemmissionering

Nu kan vi i MafU glatt meddela att hemmissioneringen för läsåret 22/23 är i gång!

Nytt för i år är att man får 800 kr i arvode för en genomförd hemmissionering om du är utanför Östergötland, annars är det 500 kr. Du har också möjligheten att välja om du vill ha arvode eller betald resa (upp till 2000kr med möjlighet att söka dispens för högre kostnader). Om du vill går det även att göra digital hemmissionering och då får du 300 kr i arvodé.

Om du tillfrågas av skolan du kontaktat att utföra flera presentationer ersätts varje ytterligare presentation med 150 kr. Observera dock att även dessa ska hållas för en större grupp elever, till exempel en annan klass samt vara godkänd innan hemmissioneringen genomförs. 

Ny sak för i år är att det går att hemmissionera till samma skola som någon annan från sektionen. Däremot ges arvode bara ut till ett besök på en och samma skola på samma läsår, så man får dela på arvodet.

Ansök om att hemmissionera i följande formulär

Att hemmissionera innebär att du tar kontakt med din gamla gymnasieskola och inför en klass eller större grupp elever pratar om hur det är att studera vid Linköpings Universitet. Du kan prata lite om universitetet och din utbildning, men fokus bör ligga på hur det är att plugga här på LiU. Prata om det du tycker är roligt! Du kan exempelvis berätta om studentlivet och vad du gillar med att plugga här. 

Ren information kan de lätt hitta på andra håll, det som de vill höra från dig är saker som de flesta tänker på om de ska börja plugga. Kommer jag skaffa några vänner? Hur löser det sig med boende? Händer det något roligt? 

Presentationen förväntas vara ca 20 minuter lång, men får gärna vara längre. Efter presentationen ska du också finnas tillgänglig för eventuella frågor som eleverna vill ställa. 

Du väljer själv när du vill hemmissionera, men presentationer inför åk 3 kan göras till och med 17 april och inför åk 2 till och med 19 maj. 

Mer information och en steg för steg guide om hur du hemmissionerar finns på lith.liu.se/samverkan/hemmissionering 

Material till hemmissionering 

Powerpoint-fil för presentation: tryck här

Checklista inför hemmissionering på plats: tryck här.

Checklista inför hemmissionering digitalt: tryck här.

Vid frågor maila MafU på [email protected] 

Taggad? Intresseanmäl dig då här för att hemmissionera.