Hemmissionering

Nu kan vi i MafU glatt meddela att hemmissioneringen för läsåret 23/24 är i gång!

Att hemmissionera innebär att du tar kontakt med din gamla gymnasieskola eller en annan gymnasieskola och inför en klass eller större grupp elever pratar om hur det är att studera vid Linköpings Universitet. Du kan prata lite om universitetet och din utbildning, men fokus bör ligga på hur det är att plugga här på LiU. Prata om det du tycker är roligt! Du kan exempelvis berätta om studentlivet och vad du gillar med att plugga här.

I år får man 800 kr i arvode för en genomförd hemmissionering om man är utanför Östergötland, annars är det 500 kr. Du har också möjligheten att välja om du vill ha arvode eller betald resa (upp till 2000kr). Om man håller flera presentationer på samma skola får man ytterligare 150 kr i arvode för varje extra presentation. Observera dock att även dessa ska hållas för en större grupp elever, till exempel en annan klass, samt vara godkänd innan hemmissioneringen genomförs. Man kan även besöka olika 2 skolor på samma resa och få totalt 1000/1600 kr i arvode totalt, alternativt betald resa (upp till 2000kr) och att arvode på 500/800 kr. Du kan även genomföra din hemmissionering digitalt och får då ett arvode på 300 kr per skola, samt 150 kr för varje extra presentation.

Det går även att hemmissionera tillsammans med en annan student från sektionen, eller en eller flera kompisar från andra sektioner. Då får båda studenterna arvode. Så om du har lite scenskräck, eller bara vill besöka din gamla skola med kompisgänget finns möjligheten.

Ansökan om att hemmissionera sker genom att du kontaktar ordförande på Marknadsföringsutskottet Oscar Karlsson på [email protected], så återkommer han med mer information.

Ett presentationsskal med viss information finns tillgängligt nedan. För att fylla ut presentationen har du möjlighet att lägga in information såsom din väg till D-sektionen och hur du upplever det här. Du har även möjlighet att lägga in information som du tror hade varit intressant för blivande studenter. Presentationen förväntas vara ca 20 minuter lång, men får gärna vara längre. Efter presentationen ska du också finnas tillgänglig för eventuella frågor från eleverna.

Du väljer själv när du vill hemmissionera, och det går att hemmissionera nu fram till 2024-05-24.

Material till hemmissionering:
Powerpoint-fil för presentation: tryck här.
Checklista inför hemmissionering på plats: tryck här
Checklista inför hemmissionering digitalt: tryck här.

Vid ytterligare frågor kontaktas hemmisioneringsansvarig och ordförande för Marknadsföringsutskottet, Oscar Karlsson på [email protected].