Hemmissionering

Nu kan vi i MafU glatt meddela att hemmissioneringen för läsåret 21/22 är i gång! Fram till och med 2022-02-25 kan bara digitala hemmissioneringar genomföras, och det är för nuvarande inte säkert att det kommer gå att hemmissionera på plats efter det heller. 

Precis som förra året får man 600kr per genomförd digital hemmissionering, men för hemmissionering på plats får man välja om man vill ha 600kr arvode eller sin resa betald (max 2000kr och ska göras med tåg 2:a klass och lokaltrafik). Om du tillfrågas av skolan du kontaktat att utföra flera presentationer ersätts varje ytterligare presentation med 1 timmes timersättning á 139,40 kr, vilket gäller både för IRL och digitala presentationer. Observera dock att även dessa ska hållas för en större grupp elever, till exempel en annan klass samt vara godkända av TFK innan hemmissioneringen genomförs. 

Ansök om att hemmissionera i följande formulär

Att hemmissionera innebär att du tar kontakt med din gamla gymnasieskola och inför en klass eller större grupp elever pratar om hur det är att studera vid Linköpings Universitet. Du kan prata lite om universitetet och din utbildning, men fokus bör ligga på hur det är att plugga här på LiU. Prata om det du tycker är roligt! Du kan exempelvis berätta om studentlivet och vad du gillar med att plugga här. 

Ren information kan de lätt hitta på andra håll, det som de vill höra från dig är saker som de flesta tänker på om de ska börja plugga. Kommer jag skaffa några vänner? Hur löser det sig med boende? Händer det något roligt? 

Presentationen förväntas vara ca 20 minuter lång, men får gärna vara längre. Efter presentationen ska du också finnas tillgänglig för eventuella frågor som eleverna vill ställa. 

Du väljer själv när du vill hemmissionera, men presentationer inför åk 3 kan göras till och med 15 april och inför åk 2 till och med 13 maj. 

Mer information och en steg för steg guide om hur du hemmissionerar finns på lith.liu.se/samverkan/hemmissionering 

Material till hemmissionering 

Powerpoint-fil för presentation: tryck här

Checklista inför digital hemmissionering: tryck här

Vid frågor maila MafU på henrik.thoren@d-sektionen.se 

Taggad? Intresseanmäl dig då här för att hemmissionera.