Hemmissionering

Efter att länge ha verkat omöjligt kan vi i MafU nu glatt meddela att hemmissioneringen är igång igen i ett digitalt format! Nytt för i år är också att man får 600kr(!) per genomförd hemmissionering.

Ansök om att hemmissionera i vårt formulär

Att hemmissionera innebär att du tar kontakt med din gamla gymnasieskola och inför en klass pratar om hur det är att studera vid Linköpings Universitet. Du kan prata lite om universitetet och din utbildning, men fokus bör ligga på hur det är att plugga här vid LiU. Prata om det du tycker är roligt! Du väljer själv vad du vill prata om. Berätta till exempel om studentlivet, det sociala och vad du gillar med att plugga.

Ren information kan de lätt hitta på andra håll, det som de vill höra från er är saker som de flesta tänker på om de ska börja plugga. Kommer jag skaffa några vänner? Hur löser det sig med boende? Händer det något roligt? Med presentation och även med frågor från de som lyssnar bör det ta minst 10-15 minuter.

Du väljer helt själv när du vill hemmissionera men det bör göras innan 15 april då ansökningsperioden till universitetet stänger.

Nytt för i år är att hemmissioneringen pga omständigheterna kring covid-19 kommer ske helt digitalt på distans. Du kommer alltså inte behöva åka fysiskt till någon skola utan enbart framföra en presentation digitalt via zoom, teams, etc. Detta betyder också att den rese-ersättning som vanligtvis ges ut för genomförd hemmissionering nu också blivit ersatt av ett direkt arvode på 600kr för varje hemmissionering du gör! Det finns också ingen gräns för hur många gånger du kan hemmissionera så om du är taggad är det bara att ta kontakt med flera skolor och köra på!

Mer information och en steg för steg guide om hur du hemmissionerar på distans finns på lith.liu.se/samverkan/hemmissionering

Material till hemmisionering

Powerpoint-fil för presentation: tryck här

Checklista inför digital hemmissionering: tryck här

 

Vid frågor maila MafU på henrik.rehn@d-sektionen.se

Taggad? Intresseanmäl dig då här för att hemmissionera: https://docs.google.com/forms/d/1Oi8kl5ZYcQG204k-vwfpoEPW5JAKfRa4_A8Mv9DaczQ/edit