Hemmissionering

Att hemmissionera innebär att du åker hem till din gamla gymnasieskola och inför en klass pratar om hur det är att studera vid Linköpings Universitet. Du kan prata lite om universitetet och din utbildning, men fokus bör ligga på hur det är att plugga här vid LiU. Prata om det du tycker är roligt! Du väljer själv vad du vill prata om. Berätta till exempel om studentlivet, det sociala och vad du gillar med att plugga.

Ren information kan de lätt hitta på andra håll, det som de vill höra från er är saker som de flesta tänker på om de ska börja plugga. Kommer jag skaffa några vänner? Hur löser det sig med boende? Händer det något roligt? Med presentation och även med frågor från de som lyssnar bör det ta minst 10-15 minuter.

Du väljer helt själv när du vill hemmissionera men det bör göras innan 15 april. Du får hela resan ersatt och du kan kombinera din hemmissionering med en helg hemma bland familj och vänner och ett tips är att åka i samband med julen. MafU bjuder även på DÖMD-biljetter till de som hemmissionerar (TAGGA DÖMD!). Vi har ett begränsat antal biljetter så först till kvarn gäller.

Du får utföra hemmissioneringen med en annan person från D-sektionen också, ni båda får resan betald.

Om du kommer från Östergötland får du också göra hemmissionering, då får du 300 kronor som tack, istället för resan betald.

Nedan följer en steg-för-steg för hemmissioneringen.

  1. Ta kontakt med din skola och kolla om intresse för besök finns. Se till att få ett godkännande om att få besöka skolan. Ett tips är att ta personlig kontakt med en gammal lärare.
  2. Fyll i formuläret nedan och vänta på godkännande från MafU
  3. När du får godkännande får du även en presentation i ett mail som du får använda och du får göra om den för att göra den mer personlig om du vill.
  4. Hämta ut material i D-huset rum 31:310 (Kontoret för Kommunikationsavdelningen). Du får bland annat en LiU-tröja och broschyrer att visa på besöket. Tider de har öppet är 12:15-12:40 varje onsdag.
  5. Boka resa och spara kvitto (ersättning fås efter utförd hemmissionering)
  6. Utför hemmissionering!
  7. Lämna in kvitto och överblivet material i D-huset rum 31:310 mellan 12:40 och 13:00 på onsdagar. 
  8. Dömdbiljetten hämtas ut senare till våren. Mer information angående datum och plats mailas ut senare.

 

Mer utförlig information om hur du gör finns på https://www.lith.liu.se/samverkan/hemmissionering?l=sv

Vid frågor maila MafU på mafo@d.lintek.liu.se

För att hemmissionera maila MafU eller fyll i formuläret nedan!

Fält markerade med * måste fyllas i