Hemmissionering

Att hemmissionera innebär att du åker hem till din gamla gymnasieskola och inför en klass pratar om hur det är att studera vid Linköpings Universitet. Du kan prata lite om universitetet och din utbildning, men fokus bör ligga på hur det är att plugga här vid LiU. Prata om det du tycker är roligt! Du väljer själv vad du vill prata om. Berätta om studentlivet, det sociala och vad du gillar med att plugga.

Ren information kan de lätt hitta på andra håll, det som de vill höra från er är saker som de flesta tänker på om de ska börja plugga. Kommer jag skaffa några vänner? Hur löser det sig med boende? Händer det något roligt? Med presentation och även med frågor från de som lyssnar bör det ta minst 10-15 minuter.

Du som hemmissionerar ansvarar för att ta kontakt med din gamla skola och bestämma en tid då du kan hemmissionera. Ett bra tips är att ta personlig kontakt med en gammal lärare, på så sätt är det mer troligt att du får svar.

Du kommer att få en presentation från universitetet som du kan men inte måste använda. MafU har också gjort en annan lite längre version som du får ta del av. Du kan använda presentationerna, lägga till egna saker du tycker är spännande och ta bort saker du inte känner att du vill prata om.

Du väljer helt själv när du vill hemmissionera men det bör göras innan 15 april. Du får hela resan ersatt och du kan kombinera din hemmissionering med en helg hemma bland familj och vänner. MafU bjuder även på DÖMD-biljetter till de som hemmissionerar. Vi har ett begränsat antal biljetter så först till kvarn gäller.

Mer information finns på https://www.lith.liu.se/samverkan/hemmissionering?l=sv

Vid frågor maila MafU på mafo@d.lintek.liu.se

För att hemmissionera maila MafU eller fyll i formuläret nedan!

Fält markerade med * måste fyllas i