Hemmissionering

Att hemmissionera innebär att du åker hem till din gamla gymnasieskola och inför en klass pratar om hur det är att studera vid Linköpings Universitet. Du kan prata lite om universitetet och din utbildning, men fokus bör ligga på hur det är att plugga här vid LiU. Prata om det du tycker är roligt! Du väljer själv vad du vill prata om. Berätta till exempel om studentlivet, det sociala och vad du gillar med att plugga.

Ren information kan de lätt hitta på andra håll, det som de vill höra från er är saker som de flesta tänker på om de ska börja plugga. Kommer jag skaffa några vänner? Hur löser det sig med boende? Händer det något roligt? Med presentation och även med frågor från de som lyssnar bör det ta minst 10-15 minuter.

Du väljer helt själv när du vill hemmissionera men det bör göras innan 15 april. Du får hela resan ersatt (upp till 2 000 kronor) och du kan kombinera din hemmissionering med en helg hemma bland familj och vänner och ett tips är att åka i samband med julen. MafU bjuder även på DÖMD-biljetter till de som hemmissionerar (TAGGA DÖMD!). Vi har ett begränsat antal biljetter så först till kvarn gäller. Vill man så kan man istället få lunchbiljetter till samma värde.

Du får utföra hemmissioneringen med en annan person från D-sektionen också. Ni båda får resan betald (upp till 2 000 kronor var), men se till att boka separat.

Resa med egen bil ersätts endast i undantagsfall och måste godkännas i förväg.

Om du kommer från närområdet får du också hemmissionera, då får du 500 kronor istället för resan betald.

Nedan följer en steg-för-steg för hemmissioneringen.

  1. Ta kontakt med din skola och kolla om intresse för besök finns. Se till att få ett godkännande om att få besöka skolan. Ett tips är att ta personlig kontakt med en gammal lärare.
  2. Fyll i formuläret nedan och vänta på godkännande från Tekniska Fakulteten.
  3. När du får godkännande får du även en presentation i ett mail som du får använda och du får göra om den för att göra den mer personlig om du vill.
  4. Hämta ut material i Collo, tisdagar och torsdagar 12-13. Du får bland annat en LiU-tröja och broschyrer att visa på besöket.
  5. Boka resa och spara kvitto (ersättning fås efter utförd hemmissionering).
  6. Utför hemmissionering!
  7. Kvitto och överblivet material lämnas också in i Collo, tisdagar och torsdagar 12-13.
  8. DÖMD-biljetten hämtas ut senare till våren. Mer information angående datum och plats mailas ut när det närmar sig.

Mer information finns på lith.liu.se/samverkan/hemmissionering

Vid frågor maila MafU på hemmissionering@d.lintek.liu.se

Ansök om att hemmissionera i vårt formulär.