Utbildningar

D-sektionen representerar idag tre stycken civilingenjörsutbildningar inom data/IT, en kandidatutbildning inom programmering och en masterutbildning inom programmering. Dessa är:

Civilingenjörsprogrammet i datateknik (D)

Detta program startades 1975 och är därmed den äldsta civilingenjörsutbildningen inom data. Därför har det erhållit stort förtroende hos arbetsmarknaden. Programmet vill dock inte leva på gamla meriter, utan strävar hela tiden efter att anpassa och utveckla sig med omvärlden. I Universitetskanslersämbetets kvalitetsutvärdering från 2013 fick programmet betyget mycket hög kvalitet.

Anmäl dig på antagning.se

D

Masterprofiler

Läs mer

  Civilingenjörsprogrammet i informationsteknologi (IT)

  Denna utbildning har ett stort fokus på att arbeta i grupp och utmanar studenterna genom sin speciella problemlösningsmetodik. Denna syftar till att öka studenternas förmåga att lösa problem och att ge dem en bättre förutsättning för att kunna arbeta i projektgrupper på deras framtida arbetsplatser. I Universitetskanslersämbetets kvalitetsutvärdering från 2013 fick programmet betyget hög kvalitet.

  Anmäl dig på antagning.se

  IT

  Masterprofiler

  Läs mer

   Civilingenjörsprogrammet i mjukvaruteknik (U)

   Den här utbildning startades år 2013 där Fredrik Heintz ledde arbetet. Utbildningen har tagits fram i samarbete med både studenter och näringsliv. Det innebär att utbildningen verkligen ligger i tiden och ger studenterna den kompetens IT-företagen vill ha.

   Anmäl dig på antagning.se

   U

   Masterprofiler

   Läs mer

    Kandidatprogrammet i innovativ programmering (IP)

    Detta är ett kandidatprogram för den som är intresserad av eller vill bli bra på att programmera. Utbildningen är helt fokuserad på praktisk programmering och studenterna får lära sig en mängd olika programmeringsspråk och plattformar.

    Anmäl dig på antagning.se

    IP

    Läs mer

     Masterprogrammet i Computer Science (CS)

     Detta är ett masterprogram för den som har en kandidatexamen inom programmering. Här får man den kunskap och kompetens som krävs för en karriär i mjukvaruteknikens framkant, till exempel med operativsystemdesign, som internetsäkerhetsspecialist eller spelprogrammerare. Programmet förbereder också för forskning och fortsatta studier till en doktorsexamen.

     Anmäl dig på antagning.se

     Läs mer